a colombes

Un home atropella voluntàriament dos policies a prop de París

L'automobilista va ser detingut poc després

zentauroepp53250691 colombes  france   27 04 2020   french police officers stand200427230925

zentauroepp53250691 colombes france 27 04 2020 french police officers stand200427230925 / CHRISTOPHE PETIT TESSON

1
Es llegeix en minuts
Efe

Dos policies van resultar ferits aquest dilluns, un de gravetat, al ser atropellats voluntàriament a la ciutat de Colombes, als afores de París, per un automobilista que va ser detingut poc després. Fonts de la Prefectura de Policia, que no es van voler pronunciar sobre una possible motivació terrorista que correspondrà determinar a la Fiscalia, van explicar a Efe que un dels dos policies va resultar ferit de gravetat.

Els fets van passar a la tarda quan agents motoritzats de la Policia Nacional feien un control conjunt amb la Policia Municipal de Colombes. Un BMW negre va atropellar els policies i després d’arrossegar-los va fugir, però el conductor va poder ser arrestat una mica més tard per agents municipals.

Fonts judicials citades pel canal ‘France 3’ van indicar que és un home de 29 anys resident a Colombes que tenia antecedents per violència que es remunten a fa una desena d’anys, tot i que que no està fitxat pels serveis secrets.

Notícies relacionades

L’emissora ‘France Info’ es va referir a altres fonts policials, segons les quals l’agressor portava una carta al vehicle en què al·ludia a la seva acció, i també un ganivet. La Fiscalia Nacional Antiterrorista està analitzant el cas, tot i que de moment la competent és la Fiscalia de Nanterre.

El departament d’Hauts de Seine on van passar els fets, al nord-oest de París, és el mateix on dissabte de la setmana passada es va produir un accident d’un motorista que va xocar contra un cotxe de la policia camuflat, i que va ser l’origen d’uns quants dies de disturbis de baixa intensitat. Sobre l’accident, ràpidament van córrer versions a les xarxes socials en què s’acusava les forces de l’ordre d’haver-lo provocat, una cosa que la policia ha negat taxativament.