crisi sanitària mundial

Trump diu que l'OMS «ha ficat la pota» i l'acusa de «xinesocèntrica»

El president nord-americà afirma que l'Organització Mundial de la Salut ha fet recomanacions «equivocades» durant la crisi del coronavirus

trump vid 08 090026 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha acusat aquest dimarts l’Organització Mundial de la Salut (OMS) de ser «xinesocèntrica» per les «equivocades» recomanacions que, segons la seva opinió, ha donat per combatre la pandèmia de coronavirus.

«L’OMS ha ficat la pota. Per alguna raó, [tot i estar] finançada àmpliament pels Estats Units, és xinesocèntrica. Revisarem això», ha dit l’inquilí de la Casa Blanca en el seu compte de Twitter.

Trump ha criticat en concret el consell que va donar l’OMS al principi de la crisi del coronavirus de mantenir les fronteres obertes amb la Xina. «¿Per què ens van donar aquesta recomanació equivocada?», ha plantejat.

El país més afectat

Notícies relacionades

El mandatari nord-americà ha fet altres declaracions polèmiques en el marc de la pandèmia, com parlar del «virus xinès» i comparar el seu impacte amb les morts a la carretera.

Els Estats Units són ja el país més afectat del món per nombre de casos, amb prop de 380.000, entre els quals 11.830 morts. Tot i això, Trump s’ha resistit a adoptar mesures d’àmbit nacional i ha deixat l’acció preventiva en mans dels estats.