ALERTA SANITÀRIA INTERNACIONAL

París restringeix les autoritzacions per sortir de casa a fer esport

L'alta afluència de públic al carrer els últims dies podria fer perillar els objectius del confinament

El veto a fer activitats físiques s'aplicarà a tot el territori municipal de les 10.00 a les 19.00 hores

zentauroepp53051053 files  in this file photo taken on march 27  2020 joggers ru200407123209

zentauroepp53051053 files in this file photo taken on march 27 2020 joggers ru200407123209 / JOEL SAGET

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de París i la Prefectura de Policia han decidit restringir l’horari en el qual està autoritzat sortir de casa per fer esport al constatar una important afluència de públic al carrer o als boscos en els últims dies que podrien fer perillar els objectius del confinament.

En un comunicat conjunt, l’alcaldessa, Anne Hidalgo, i el prefecte, Didier Lallement, han indicat que a partir d’aquest dimecres estarà prohibit fer esport a tot el territori municipal entre les 10.00 i les 19.00 hores. Es tracta de limitar aquestes activitats, unes de les quals justifiquen abandonar el domicili amb un certificat, a les hores de menor afluència als carrers.

«Les sortides, fins i tot autoritzades, han de limitar-se estrictament al que és urgent i indispensable i no poden convertir-se en motius de desplaçaments diaris múltiples ni conduir a afavorir reunions en l’espai públic», han indicat Hidalgo i Lallement.

Per a tots dos, es tracta d’evitar un relaxament del confinament i la presència de persones en l’espai públic aprofitant el temps clement.

Relaxació

En els últims dies, les temperatures han pujat per sobre dels 20 graus a París i han sigut freqüents les imatges d’un nombre important de persones que coincidien en espais de lleure com els dos boscos que hi ha en els límits de la ciutat, o a les vores del riu Sena i dels canals.

Notícies relacionades

El Govern francès no ha volgut endurir les regles del confinament però, com va recordar aquest dimarts el ministre de Sanitat, Olivier Véran, els prefectes, en coordinació amb els ajuntaments poden imposar mesures addicionals en territoris determinats, com els tocs de queda que estan en vigor a les nits en ciutats com Niça o Perpinyà.

Véran ha afirmat que França no ha arribat al pic de l’epidèmia, sinó que encara està en fase d’agreujament, i que és massa prematur parlar del final del confinament, que en principi està en vigor fins al 15 d’abril, tot i que és probable que es prolongui. Fins aquest dilluns, s’havien comptabilitzat a França 8.911 morts pel Covid-19 al país, dels quals 833 en les últimes 24 hores.