CLAUSURA ESCOLAR

Coronavirus | Itàlia planeja acabar el curs amb tots els escolars aprovats

L'examen de selectivitat serà una prova oral 'on line', segons un esborrany del Ministeri d'Educació que podria aprovar-se aquest dissabte

jmexposito53020811 rome  italy   03 04 2020   a woman and a child walk holding 200404110417

jmexposito53020811 rome italy 03 04 2020 a woman and a child walk holding 200404110417 / GIUSEPPE LAMI

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Escoles tancades definitivament fins a final de curstots els escolars aprovats i un examen de selectivitat ‘on line’. Són les mesures que estudia el Govern italià i que podria plantejar aquest dissabte en el seu consell de ministres, segons el diari italià ‘La Stampa’, que ha tingut accés a la disposició sobre ‘Exàmens estatals i avaluació de l’any escolar actual’.

Aquests dies el país transalpí estudia en quina mesura i fases la indústria començarà a reprendre (lentament) el pols, però el comitè científic que assessora el Govern italià ha sigut clar al considerar la tornada a les aules com una cosa «perillosa», ja que les escoles «són formidables centres de reunió i tant nens com joves asimptomàtics impulsen la propagació del virus».

Sense recuperacions al setembre

Notícies relacionades

Així, tots els alumnes tindran el curs aprovat. Fins i tot aquells que tinguin pendent alguna assignatura per al setembre o els que arrosseguin matèries de cursos anteriors, que faran cursos de recuperació el curs que ve. Tampoc hi haurà examens finals de secundària. 

El problema més important és la selectivitat (‘maturità’ en italià). Si les classes es poguessin reprendre abans del 18 de maig s’estudia un reajustament de calendari per poder dur a terme l’examen similar a l’habitual, però ja que aquesta tornada als pupitres sembla complicada, tot apunta que la tria per accedir a la universitat consistirà en un examen oral ‘on line’. Quedarà per definir quin pes tindrà aquest test respecte al currículum de l’alumne.