crisi sanitària

Itàlia allargarà el confinament almenys fins al 2 de maig

El cap de Protecció Civil d'Itàlia afirma que l'obertura gradual de les activitats podria arribar després del 16 d'aquell mes

zentauroepp52896162 rome  italy   23 03 2020   a view of the  barcaccia  fountai200323180442

zentauroepp52896162 rome italy 23 03 2020 a view of the barcaccia fountai200323180442 / MAURIZIO BRAMBATTI

1
Es llegeix en minuts

El cap de la Protecció Civil italiana, Angelo Borrelli, ha afirmat que el confinament a causa de la pandèmia de coronavirus durarà almenys fins al 2 maig i que l’obertura gradual de les activitats podria arribar després del 16 d’aquell mes.

Borrelli, que és la persona que comunica quotidianament els butlletins de la pandèmia, ha afirmat que no creu que la situació d’emergència passi abans de l’1 de maig i que els italians hauran de quedar-se a casa «durant moltes setmanes», en unes declaracions al programa radiofònic ‘Ràdio Anch’io’ de la RAI1.

El cap de Protecció Civil va reiterar la necessitat de continuar tenint un «comportament extremament rigorós» i va assenyalar que «el coronavirus canviarà el nostre enfocament cap als contactes humans i interpersonals, haurem de mantenir la nostra distància durant un temps».

Respecte a la «fase dos» anunciada pel primer ministre italià, Giuseppe Conte, que consistirà en l’obertura gradual de les activitats, Borrelli va especificar que podria arribar només a partir del 16 de maig

.«Hem d’aplicar mesures fermes i de precaució perquè la possibilitat que hi pugui haver un retorn del virus no està exclosa, com ho demostren les noves mesures a la Xina», va agregar.

Sobre l’hora a l’aire lliure per als nens, que ha causat controvèrsies en el Govern ja que en un primer moment va semblar que s’havia autoritzat, però posteriorment es va assegurar que no era així, Borrelli va afirmar que res ha canviat i que «s’ha d’anar amb compte, respectar les regles de prudència i estar-se a casa».

Notícies relacionades

Actualment, el Govern ha decretat les mesures de confinament i el tancament d’activitats no essencials fins al 13 d’abril, quan acabin les festes de Setmana Santa.

Les morts a Itàlia associades al coronavirus van arribar al país a les 13.915, després de registrar-se’n 760 més en les últimes 24 hores. El nombre de contagiats des que es va detectar el virus a Itàlia el 21 de febrer és de 115.242, cosa que suposa un augment de 4.668 l’últim dia, un 4,2% més que el dia anterior.