CANVIS PER LA CRISI

França substitueix la selectivitat per l'«avaluació contínua»

«El final no és perjudicar els alumnes», sinó «garantir la qualitat i la igualtat», defensa el ministre d'Educació gal

21/06/2019 Selectividad

21/06/2019 Selectividad / EUROPA PRESS (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El ministre d’Educació de França, Jean-Michel Blanquer, ha anunciat aquest divendres la cancel·lació definitiva de les proves de selectivitat (’Baccalauréat’), previstes per a mitjans de juny, que seran substituïdes en aquesta ocasió per les notes derivades de l’«avaluació contínua» als alumnes.

«No és possible realitzar el ‘bac’ en les condicions d’altres anys», ha reconegut Blanquer, en una roda de premsa en la qual ha explicat les noves directrius tant per a la selectivitat com per al Brevet, el diploma que s’expedeix tres cursos abans.

Notícies relacionades

En el cas de l’examen que culmina el curs previ a la universitat, la nota final correspondrà a la mitjana de resultats obtinguts durant el curs, amb «avaluació contínua». No es tindrà en compte, no obstant, el període de confinament, segons informa el diari ‘Le Figaro’.

«El final no és perjudicar els alumnes», sinó «garantir la qualitat i la igualtat», ha assenyalat Blanquer, que confia a poder reprendre les classes abans de finals de curs. El president francès, Emmanuel Macron, va decretar el tancament dels centres educatius a partir del 13 de març.