pandèmia global

Empitjora la crisi a Tòquio després d'un nou rècord de contagis de Covid-19

Les autoritats insisteixen a la població que s'abstingui de sortir de casa

El virus ha deixat ja 84 morts i 3.508 contagis a tot el Japó

coronavirus-diamond-japon

coronavirus-diamond-japon

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La governadora de Tòquio, Yuriko Koike, ha advertit aquest divendres que la crisi del coronavirus a la capital del Japó ha empitjorat sensiblement després de constatar un augment rècord de casos diaris a partir d’aquest cap de setmana passat i que ha arribat a la seva cota màxima aquest dijous passat, amb 97 nous contagis.

«Des de fa dies que dic que Tòquio es troba en una situació bastant greu, en la qual hi podria haver un augment explosiu dels casos. Aquesta situació s’ha agreujat encara més», ha manifestat en roda de premsa recollida per la cadena NHK.

De moment, la governadora ha avançat les mesures que acompanyarien a un hipotètic estat d’emergència que encara no ha declarat per les reticències del primer ministre del país, Shinzo Abe, a tancar la ciutat per l’impacte que podria representar en una economia per si mateix danyada per l’ajornament dels Jocs Olímpics.

Notícies relacionades

Entre les quals hi ha el confinament obligatori de la població, l’apropiació d’instal·lacions públiques per al seu ús en emergències i la suspensió d’esdeveniments. Estarien oberts els serveis essencials: botigues d’alimentació, farmàcies, bancs o la borsa, entre d’altres.

Com està fent durant els últims dies, la governadora ha insistit a la població que s’abstingui de sortir de casa tret que sigui immediatament necessari per no convertir Tòquio en l’epicentre d’una crisi que ha deixat ja 84 morts i 3.508 contagis a tot el país, incloent-hi els registrats a bord del creuer ‘Diamond Princess’, ancorat al port de Yokohama.