LA GESTIÓ DE LA CRISI

París habilita un dipòsit de cadàvers en el mercat principal de la capital

Els fèretres dels morts per coronavirus es traslladaran a un magatzem refrigerat de Rungis per ajudar les funeràries

zentauroepp53007772 police officers checks their phones as they walk on trocader200402182746

zentauroepp53007772 police officers checks their phones as they walk on trocader200402182746 / Michel Euler

1
Es llegeix en minuts
Eva Cantón

Les autoritats franceses han començat a habilitar un dipòsit de cadàvers en un magatzem refrigerat de Rungis, el mercat de productes frescos més gran del país situat al sud de París, per ajudar els serveis funeraris regionals, desbordats pel nombre de morts a causa del coronavirus. El dipòsit pot acollir entre 800 i 1.000 fèretres.

La Prefectura justifica la seva instal·lació per la pressió que viuen les pompes fúnebres, una situació que encara durarà diverses setmanes si es tenen en compte que la regió parisenca és ara la més afectada pel Covid-19.

Segons les xifres de l’Agència Regional de Salut, han mort un total de 1.406 habitants de l’illa de França, regió a la qual pertany París. Només en les últimes 24 hores, el coronavirus ha segat la vida de 258 persones. Això sense tenir en compte els morts a les seves cases o en les residències de gent gran.

Situada a la zona perifèrica i aïllada de la resta de pavellons del mercat de Rungis, la Prefectura considera que en aquest dipòsit de cadàvers es podran conservar els cossos en condicions dignes i acceptables des del punt de vista sanitari a l’espera que siguin inhumats o incinerats a França o a l’estranger. Els primers fèretres arribaran aquest divendres i les famílies podran accedir al tanatori a partir de dilluns.

L’espectre del 2003

Notícies relacionades

No és la primera vegada que la delegació del Govern requisa part del mercat de Rungis per convertir-lo en dipòsit de cadàvers. Ho va fer també durant l’estiu del 2003, una data fatídica que tothom recorda a França perquè l’onada de calor es va carregar entre 15.000 i 19.000 persones.

Com que el pic de l’epidèmia de coronavirus encara no s’ha assolit, els serveis funeraris veuen ressorgir l’espectre del 2003. Llavors es va condicionar un dipòsit de 4.000 metres quadrats per acollir 700 cossos i descongestionar les funeràries, superades per l’extraordinària mortalitat provocada per la canícula.