Crisi sanitària

Trump enviarà equips que «no necessita» a Espanya i Itàlia per tractar el coronavirus

Els EUA són el país amb el major nombre de contagis del món

Washington (United States), 24/03/2020.- President Donald J. Trump speaks during a press conference with members of the coronavirus task force in the Brady Press Briefing Room of the White House, Washington, DC, USA, 24 March 2020. (Estados Unidos) EFE/EPA/Oliver Contreras / POOL

Washington (United States), 24/03/2020.- President Donald J. Trump speaks during a press conference with members of the coronavirus task force in the Brady Press Briefing Room of the White House, Washington, DC, USA, 24 March 2020. (Estados Unidos) EFE/EPA/Oliver Contreras / POOL / Oliver Contreras / POOL (EFE)

2
Es llegeix en minuts

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha assegurat  que el país nord-americà ha rebut subministraments de diversos països, incloses la Xina i Rússia, per respondre a la crisi del coronavirus, i que, al seu torn, donarà equips que «no necessita» a EspanyaItàlia França, que travessen «grans problemes».

«La Xina ens ha enviat diverses coses, la qual cosa ha sigut genial. Rússia ens ha enviat un avió molt, molt gran carregat de coses, equips mèdics que estan molt bé», ha indicat Trump. «Altres països ens han enviat coses que m’han sorprès molt», ha afegit el mandatari durant una roda de premsa a la Casa Blanca.

Trump ha defensat la capacitat del sistema sanitari i les indústries dels Estats Units per respondre a l’emergència, donant per fet que el país compta amb prou quantitat d’equips clau com ventiladors. Així, ha promès «enviar coses» a «altres parts».

Cent milions de dòlars

Trump, que va parlar dilluns amb el primer ministre d’Itàlia, Giuseppe Conte, ha explicat que els Estats Units enviaran subministraments valorats en 100 milions de dòlars al país transalpí. «Enviarem França. Enviarem a Espanya, que tenen grans problemes, i altres països en la mesura del que puguem», ha explicat.

D’altra banda, Trump ha assenyalat que la seva Administració ha estudiat la possibilitat de decretar un confinament en tot el país com han fet alguns estats, entre ells Nova York, però ho ha descartat especificant que «és bastant improbable en aquest moment».

«Si fem això, ho farem saber, però és bastant improbable en aquest moment», ha assenyalat, al·ludint també que un confinament nacional seria una cosa «difícil» de fer complir. No obstant, ha afirmat que permetrà als governadors dels estats que sí que vulguin establir confinaments dur-los a terme.

Test del Covid-19

D’altra banda, el mandatari nord-americà ha anunciat que als Estats Units s’han realitzat més d’un milió de proves per diagnosticar el Covid-19. «Aquest dilluns hem aconseguit una fita històrica en la nostra guerra contra el coronavirus. Més d’un milió de nord-americans han sigut avaluats, més que qualsevol altre país amb diferència», ha dit.

Trump va estendre diumenge les mesures de distanciament social als Estats Units per intentar reduir el nombre de contagis per coronavirus fins al 30 d’abril. En aquest sentit, el president nord-americà ha insistit que els pròxims 30 dies són «vitals» per aplanar la corba de contagis.

Notícies relacionades

«Cadascun de nosaltres té un paper per fer per guanyar aquesta guerra. Cada ciutadà, família i negoci pot marcar la diferència parant el virus», ha asseverat Trump, que ha considerat que «aquest és el deure patriòtic compartit» dels nord-americans. «S’acosten temps difícils per als pròxims 30 dies», ha avisat.

Els Estats Units han registrat un total de 502 morts aquest dilluns, el nombre més alt aconseguit en un dia des que va esclatar el brot al país nord-americà. La xifra de morts gairebé arriba a les 3.000, mentre que els afectats sobrepassen els 161.000, el país que més encomanats compta.

Temes:

Xina Coronavirus