Crisi sanitària

Netanyahu, en quarantena preventiva per coronavirus

El primer ministre israelià va estar en contacte amb una assessora infectada

zentauroepp52843212 11 03 2020 el primer ministro de israel  benjamin netanyahu 200319224031

zentauroepp52843212 11 03 2020 el primer ministro de israel benjamin netanyahu 200319224031 / Haim Zach GPO dpa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Efe

El primer ministre en funcions israelià i probable pròxim cap del Govern, Benjamin Netanyahu, va entrar dilluns en quarantena per haver estat en contacte amb una assessora que té coronavirus.

«Fins i tot abans que es completi la recerca epidemiològica i per jugar a cop segur, el primer ministre ha decidit que tant ell com el seu equip pròxim estaran en aïllament fins que es completi l’estudi», ha informat l’oficina de Netanyahu.

«D’acord amb el que s’esbrini, el Ministeri de Sanitat i el seu metge personal decidiran la data en què acabar l’aïllament», precisa la nota.

L’assessora Rivka Paluj havia donat positiu de la Covid-19, tot i que no es va deixar clar si en els últims dies havia estat en contacte directe amb el primer ministre. En un primer moment, fonts de l’oficina del primer ministre van negar que fos confinat, ja que no havia participat en reunions amb ella en els últims quinze dies, però finalment s’ha optat per l’aïllament preventiu.

Govern bloquejat

Notícies relacionades

Netanyahu es troba immers en àrdues negociacions amb el seu fins fa poc rival, Beny Gantz, líder del partit Resilència d’Israel i de la coalició Blau i Blanc, per donar a llum un govern d’unitat nacional amb què fer front a la pandèmia, després de més d’un any d’estancament polític i un executiu en funcions.

De moment, els efectes del coronavirus a Israel són molt més moderats que a Europa, amb 4.347 casos, 80 dels quals es troben en estat greu, i 16 morts confirmades.