Crisi sanitària

Milers de treballadors indis confinats s'amunteguen per tornar a les zones rurals

«No tenim feina ni diners», argumenta Rvi Kumar, un treballador de la capital

zentauroepp52956864 indian migrant laborers wait for buses provided by the gover200330104259

zentauroepp52956864 indian migrant laborers wait for buses provided by the gover200330104259

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els governs regionals de l’Índia estan intentant contenir els treballadors migrants, davant del bloqueig de les fronteres entre estats, per l’avenç de casos de coronavirus al país asiàtic i les noves mesures que estan prenent per evitar la seva propagació. Milers de persones, moltes d’elles amb nens petits, s’han dirigit cap a la frontera de Delhi amb Uttar Pradesh, majoritàriament treballadors, per intentar marxar al camp.

El primer ministre de l’Índia, Narendra Modi, va anunciar dimarts un confinament «total» durant tres setmanes per contenir l’expansió del coronavirus, cosa que implica el tancament més gran d’aquest tipus a nivell mundial, a l’afectar 1.300 milions de persones.

«No tenim feina, no tenim diners, no podem pagar el lloguer. No sabem quan acabarà això. Volem tornar a casa amb les nostres famílies», ha assegurat Ravi Kumar a la cadena News-18.

Notícies relacionades

La policia ha informat que el Govern indi està organitzant el transport, per la qual cosa es poden veure autobusos o tractors esperant a la carretera al caire de les fronteres aquest estats.

Segons mitjans locals, aquesta situació també s’ha produït a les fronteres entre l’estat de Maharashtra i Telangana, així com en altres regions. «Els hem de deixar tornar a casa, al seu poble, per raons humanitàries», va dir el viceministre de Delhi, Manish Sisodia.