EL COVID-19 AL REGNE UNIT

Carta de Boris Johnson als britànics: «Les coses empitjoraran abans d'anar a millor»

«És important per a mi ser sincer», diu el 'premier' abans de demanar que se segueixin les normes de confinament

zentauroepp52887359 prime minister boris johnson speaks during a news conference200322194335

zentauroepp52887359 prime minister boris johnson speaks during a news conference200322194335 / POOL

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, enviarà una carta personal a 30 milions de ciutadans britànics al llarg d’aquesta setmana que ve en la qual els insta a quedar-se a casa i els recorda que la crisi del coronavirus empitjorarà en els pròxims dies, després que el país hagi depassat aquest dissabte el llindar dels 1.000 morts.

«És important per a mi ser sincer: sabem que les coses empitjoraran abans d’anar a millor», ha escrit el primer ministre. «Estem fent els preparatius correctes i, com més seguim les regles, menys vides es perdran i abans podrem tornar a la normalitat», ha afirmat. «En aquest moment d’emergència nacional, l’insto, sisplau, que es quedi a casa, protegeixi el NHS (Servei Nacional de Salut) i salvi vides», afegeix.

Notícies relacionades

El nombre de morts per coronavirus al Regne Unit ha superat el miler i ja són més de 17.000 els contagis en un país amb un Govern que va decidir, erròniament segons va reconèixer després, ajornar la imposició de mesures de distanciament social en la seva població per aturar la propagació del coronavirus fins a la setmana passada.

Divendres, tant Johnson com el secretari de Salut, Matt Hancock, van anunciar que havien donat positiu pel virus. El príncep Carles, l’hereu del tron britànic, també ha donat positiu. Johnson, de 55 anys, va reconèixer símptomes lleus que inclouen febre i tos persistent. Està autoconfinat al seu domicili.