ESTRELLA EN ASCENS

Andrew Cuomo: bàlsam polític del coronavirus als EUA

El governador demòcrata de Nova York, un valor polític en alça, ha fet cita obligatòria les seves rodes de premsa sobre la crisi

zentauroepp52949902 file photo  new york governor andrew cuomo speaks in front o200328135214

zentauroepp52949902 file photo new york governor andrew cuomo speaks in front o200328135214 / Mike Segar

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

El coronavirus propaga, al costat de malaltia, ansietat, preocupacions i por. Als Estats Units, al mig d’un túnel que es recorre per primera vegada sense saber on és la sortida, el governador de Nova York, Andrew Cuomo, s’ha convertit, contra tot pronòstic, en focus de llum.

Les rodes de premsa diàries del demòcrata s’han tornat cita obligatòria, bàlsam, objecte d’hagiografia. Cuomo ofereix xifres cristal·lines, presentacions rudimentàries de Power Point i missatges directes sobre la gravetat de la crisi però també d’humanitat i empatia. Les seves compareixences fins i tot les segueix, a la recerca d’idees, personal de la Casa Blanca.  

Cuomo es torna viral per les bromes familiars amb el seu germà, presentador a la CNN, quan aquest l’entrevista. I tot contribueix a posar sota focus rarament reservats a governadors un animal polític de la vella escola, un home de 62 anys que va començar gestionant una campanya del seu pare, el també governador Mario Cuomo, va treballar en l’Administració de l’expresident Bill Clinton i va arribar al comandament a Albany el 2010.

Grans donants

Notícies relacionades

Cuomo és un polític efectiu tot i que no lliure d’escàndols per corrupció d’aliats pròxims ni de crítiques, especialment de l’ala progressista del partit, sospitosa dels seus grans donants, les seves reticències a pujar impostos als rics, les seves col·laboracions amb els republicans, el seu enfrontament amb el progressista alcalde Bill de Blasio o el seu pla per tallar Medicaid, l’ajuda sanitària als més pobres.

Quan tot passi potser Cuomo hagi de respondre també pels errors i retards en la seva pròpia resposta a aquesta crisi. De moment, no.