COVID-19

França prepara un tren hospital per traslladar malalts amb coronavirus

El Govern francès va informar que té llest aquest mitjà de transport d'alta velocitat i per moure de forma segura pacients de la regió d'Alsàcia a altres hospitals del país

china-hospital-coronavirus

china-hospital-coronavirus

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les autoritats franceses tenen previst utilitzar el primer tren d’alta velocitat medicalitzat d’Europa, per traslladar malalts de Covid-19, segons ha informat el ministre de Sanitat, Olivier Veran. El tren, que ha sigut especialment adaptat, serà utilitzat per al trasllat dels pacients des dels hospitals de la regió d’Alsàcia, on es troben sobrecarregats, a altres parts del país.

La mesura ha sigut posada sobre la taula després que l’Exèrcit gal hagi hagut d’evacuar via aèria pacients que es trobaven en cures intensives des d’Alsàcia, així com des de l’illa de Còrsega, tal com assenyala la cadena de televisió BFMTV.

Augmenta la crisi sanitària

Notícies relacionades

El nombre de morts amb coronavirus a França ha superat aquest dimarts el miler després de registrar 240 de morts en les últimes 24 hores. El director general de Salut, Jérome Salomon, ha expressat que la xifra de defuncions ascendeix ja a 1.100, mentre que el nombre de casos confirmats de Covid-19 és de 22.300.

Actualment, 10.146 persones es troben hospitalitzades, 2.516 en estat greu, 434 més que ahir. El diari local ‘Le Figaro’ ha assenyalat que el 34% dels pacients que es troben greument malalts són menys de 60 anys i el 58% té entre 60 i 80 anys. Les autoritats han ressaltat que el còmput inclou les morts registrades en hospitals, però no aquelles que s’han produït en llars de gent gran.