PANDÈMIA GLOBAL

Coronavirus a Itàlia: s'estabilitzen les morts i els contagis

El nombre de morts en 24 hores descendeix per segon dia consecutiu

zentauroepp52896162 rome  italy   23 03 2020   a view of the  barcaccia  fountai200323180442

zentauroepp52896162 rome italy 23 03 2020 a view of the barcaccia fountai200323180442 / MAURIZIO BRAMBATTI

1
Es llegeix en minuts
Rossend Domènech

La xifra de morts i contagis diaris per coronavirus Itàlia s’ha mantingut estable per segon dia consecutiu després que dissabte passat es registrés la xifra rècord de 793 defuncions pel Covid-19.

Segons les dades ofertes aquest dilluns pel servei de Protecció Civil italià, en 24 hores han mort 601 persones i els contagis han augmentat en 4.789 persones. Diumenge, van morir 651 persones. El balanç total de víctimes mortals des de l’inici de l’epidèmia és de 6.077 i el de contagiats, 63.927. D’altra banda, el nombre de persones que han sigut donades d’alta ha ascendit a 7.432.

D’aquesta manera, sembla que comença a alentir-se l’impacte del coronavirus al país transalpí, el que més morts ha registrat a tot el món.

Mesures més restrictives

No obstant, el president de l’Institut Superior de Salut (ISS), Silvio Brusaferro, ha preferit aquest dilluns mostrar-se «prudent» respecte a si es pot parlar ja d’una tendència a la baixa, tot i que sí que ha reconegut que les dades que s’estan registrant són un efecte de les primeres mesures que es van adoptar a mitjans de març.

L’estabilització en l’avenç de l’epidèmia té lloc després que el Govern de Giuseppe Conte aprovés la mitjanit anterior mesures més restrictives, entre les quals destaca el tancament de tota activitat productiva no essencial o la prohibició de desplaçaments a altres municipis.

En una entrevista al diari ‘La Stampa’ publicada aquest dilluns, Conte va reconèixer que s’acosten «els dies més difícils». «No hem arribat a la fase més aguda del contagi i les xifres continuaran augmentant [...]. Esperem en els pròxims dies els efectes de les mesures adoptades. Si tots respectem les prohibicions, si tots complim amb la nostra part, sortirem abans d’aquesta prova dificilísima», va manifestar.

Preservar el sud

Notícies relacionades

L’objectiu del Govern italià és evitar que la situació que viu el nord del país, amb les regions de la Llombardia, l’Emília-Romanya i el Vèneto com les més castigades, es reprodueixi al sud. En paraules del primer ministre, Itàlia s’enfronta «a la crisi més difícil des de la postguerra».

El Ministeri de l’Interior i el de Justícia estan estudiant mesures per endurir la multes per a aquells que se saltin les restriccions, que podrien incloure fins i tot la confiscació de béns. En aquests moments, hi ha multes previstes de 206 euros per a aquells ciutadans que surtin de casa sense un motiu justificat.