A SIBÈRIA

Rússia comença a provar prototips de vacunes de coronavirus en animals

Els científics creuen que podran implementar les dosis en l'últim trimestre de l'any

FILE PHOTO: A scientist at RNA medicines company Arcturus Therapeutics research a vaccine for the novel coronavirus (COVID-19) at a laboratory in San Diego, California, U.S., March 17, 2020.    REUTERS/Bing Guan/File Photo

FILE PHOTO: A scientist at RNA medicines company Arcturus Therapeutics research a vaccine for the novel coronavirus (COVID-19) at a laboratory in San Diego, California, U.S., March 17, 2020. REUTERS/Bing Guan/File Photo / Bing Guan (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
Reuters

Científics russos han començat a provar prototips de possibles vacunes contra el nou coronavirus en animals en un laboratori a Sibèria, ha dit aquest divendres el regulador de salut del consumidor de Rússia.

Rússia ha reportat 199 casos de coronavirus fins ara, menys que a molts altres països europeus, però la xifra ha augmentat considerablement en els últims dies. Una persona diagnosticada amb el virus ha mort.

Els científics del Centre de Biologia i Virologia de l’Estat Vektor a la ciutat de Novosibirsk han desenvolupat prototips de vacunes basats en sis plataformes tecnològiques diferents i van començar les proves dilluns per intentar determinar com d’efectius són i en quina dosi podrien administrar-se, ha dit el regulador.

D’un any a un any i mig

Els científics de tot el món han advertit que el desenvolupament d’una vacuna és un procés llarg i complex que només podria produir alguna cosa per a un ús més ampli en els pròxims 12-18 mesos.

Notícies relacionades

«Amb més freqüència, s’utilitzen ratolins i rates de laboratori per a tals estudis, també s’utilitzen fures, primats inferiors i altres línies especials d’animals de laboratori», ha dit el regulador rus, Rospotrebnadzor, en un comunicat.

Els científics esperen que sigui possible començar a implementar una vacuna en els últims tres mesos del 2020, ha afegit.