Johnson tanca a la fi tots els llocs d'oci al Regne Unit

El primer ministre admet que és necessari limitar el contacte social

El Govern aprova un nou paquet de mesures econòmiques

el reino unido cierra los pubs y toma medidas para frenar despidos / periodico

1
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

El Regne Unit tanca els seus locals d’oci a partir d’aquest divendres. La necessitat urgent d’aturar l’expansió del virus ha portat al primer ministre, Boris Johnson, de mutu acord amb les autoritats d’Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord, a prendre la mesura, que durant tants dies s’havia resistit a adoptar.

«De manera col·lectiva diem a cafès, pubs, bars, restaurants que tanquin aquesta nit, tan aviat com raonablement puguin i que no obrin demà. També li diem a les discoteques, teatres, cines, gimnasos i centres d’oci que tanquin a la mateixa hora». És necessari evitar el contacte social, ha insistit Johnson. La decisió es revisarà cada mes.

 

El número de morts per l’epidèmia s’eleva, segons l’últim balanç, a 177, i el de casos comprovats de contagi a 3.355. Les autoritats sospiten, però, que els encomanats poden assolir en realitat els 180.000. 

Més mesures econòmiques 

Al costat de Johnson, en la ja habitual roda de premsa de cada dia, el ministre de Finances, Rishi Sunak, va anunciar un altre nou paquet de mesures per sostenir les empreses i evitar acomiadaments massius. El Govern pagarà el 80% dels salaris dels empleats que no treballin, a causa del coronavirus fins a un límit de 2.500 lliures al mes (2.724 euros). El govern també suspèn el pagament de l’IVA durant tres mesos.

 

Notícies relacionades

«Per primera vegada en la nostra història el Govern pagarà els salaris de la gent», va afirmar el ministre. Sunak va fer una crida directa als empresaris. «Sé que és increïblement difícil, però en el Govern estem fent tot el que podem per sostenir-vos. El govern està fent el millor que pot per donar-vos suport i us demani que feu el màxim per donar suport als nostres treballadors».