76 MORTS PEL VIRUS

Dimiteix el ministre d'Atenció Mèdica holandès després de desmaiar-se durant un debat sobre el coronavirus

Bruno Bruins ha explicat que es va desmaiar perquè estava «exhaust» després d'«unes setmanes intenses»

ministroholandes

ministroholandes

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El ministre d’Atenció Mèdica dels Països Baixos, Bruno Bruins, va presentar la seva dimissió aquest dijous, un dia després de desmaiar-se en ple debat parlamentari sobre la crisi del coronavirus.

Bruins es va desplomar just quan el Parlament estava debatent sobre la capacitat dels Països Baixos per fer front a la pandèmia. Poc després es va aixecar, va beure aigua i se’n va anar cap a casa. La sessió es va suspendre immediatament.

Hores després, via Twitter, Bruins va explicar que s’havia desmaiat perquè estava «exhaust» després d’«unes setmanes intenses». «Ara les coses van millor una altra vegada. Me’n vaig a casa a descansar per poder tornar a treballar demà en la lluita contra el coronavirus», va escriure.

Va sol·licitar el cessament al rei

No obstant, aquest dijous el Govern va informar en un comunicat que Bruins va sol·licitar al rei Guillem que el cessés, i el monarca ho va fer, seguint la recomanació del primer ministre, Mark Rutte, i amb gratitud pels molts i importants serveis prestats».

Notícies relacionades

«Fins que s’anomeni un nou ministre d’Atenció Mèdica, el ministre de Salut, Benestar i Esport, Hugo de Jonge, assumirà les obligacions del ministre» sortint, ha indicat l’Executiu.

Als Països Baixos ja s’han registrat 76 morts per coronavirus, mentre que el nombre de persones contagiades és de 2.460, d’acord amb les dades subministrades aquest dijous, que evidencien un fort repunt des dels 18 morts i els 409 positius de dimecres.