Crisi sanitària

Itàlia allargarà el confinament més enllà del 3 d'abril

França també considera necessari allargar la mesura

zentauroepp52837398 giuseppe conte200319093935

zentauroepp52837398 giuseppe conte200319093935 / CHIGI PALACE HANDOUT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Efe

El primer ministre italià, Giuseppe Conte, considera «inevitable» prolongar el bloqueig del país i el tancament de botigues i d’escoles mentre es combat el coronavirus i assegura que les restriccions de moviment i socials «estan funcionant». El confinament s’allargarà més enllà del 3 d’abril.

 França s’ha pronunciat en el mateix sentit. El director general de salut pública, Geneviève Chêne, ha assegurat que la prolongació del confinament serà segurament necessària

«Les mesures restrictives estan funcionant i és obvi que quan arribem al pic de contagi, espero que d’aquí a algun dia, no podrem tornar a la vida d’abans immediatament», segons Conte en una informació dIl Corriere della Sera.

Evitar el col·lapse

Conte, que creu que s’ha «evitat el col·lapse del sistema» amb aquest mètode, ha avançat que les restriccions s’allargaran per evitar la difusió del coronavirus, que ja ha encomanat 35.713 persones i ha causat la mort a 2.978, segons l’últim balanç.

«De moment no és raonable dir més, però està clar que les mesures que hem adoptat, com el tancament de moltes activitats comercials i individuals del país, així com les que afecten l’escola, no hi haurà més remei que prorrogar-les», ha avançat.

El Govern italià va tancar totes les botigues d’Itàlia que no són essencials fins al dia 25 de març i va establir restriccions de moviment i socials i suspensió de classes fins al 3 d’abril.

El primer ministre ha demanat respectar aquestes disposicions, evitant sortir de casa i continuant amb el confinament, i ha descartat «de moment altres mesures restrictives de gran envergadura».

Notícies relacionades

Però ha avisat que haurà d’actuar si la gent viola l’aïllament i surt de casa: «Una cosa és fer esport i una altra fer de l’espai públic un punt de reunió; és inadmissible».

Conte ha descrit les seves accions en quatre principis: transparència, màxim rigor al «no haver subestimat res», encert en les mesures i, finalment, «proporcionalitat», ja que, tot i que es té en compte, no és el mateix el cas de la Xina que el d’Itàlia.