per a la seva incineració

L'Exèrcit italià treu desenes de fèretres de víctimes del coronavirus de Bèrgam

El cementiri de la ciutat ja no té capacitat pel gran nombre de morts

bergamo-again / periodico

2
Es llegeix en minuts
Efe

Una llarga columna de camions militars va travessar dimecres a la nit el centre de Bèrgam, al nord d’Itàlia, transportant desenes de fèretres de víctimes del coronavirus per a la seva incineració a altres llocs, perquè el cementiri de la ciutat ja no té capacitat.

La imatge de la impressionant caravana color verd oliva, recollida pels mitjans italians, és una mostra de com l’epidèmia està colpejant la província de Bèrgam, la més afectada dins de la Llombardia, amb gairebé 55 morts diàries per la malaltia.

Els taüts, col·locats en una trentena de camions de l’Exèrcit van passar per la ciutat en el seu recorregut des del cementiri local cap a l’autopista, amb destinació a una dotzena de municipis d’Itàlia. El cementiri ja no pot gestionar l’emergència i l’espera per a les cremacions ja supera la setmana.

Segons el diari local ‘L’Eco di Bergamo’, els vehicles militars van treure una seixantena de fèretres per incinerar les restes en instal·lacions de diversos municipis que s’han ofert a fer-ho.

La meitat s’han portat a Mòdena i al cementiri d’aquesta ciutat es realitzaran les incineracions, segons l’acord al qual s’ha arribat amb la Prefectura i les autoritats sanitàries.

Alguns dels cossos de les víctimes d’aquesta epidèmia a Bèrgam han sigut traslladats als municipis d’Acqui Terme, Brescia, Cervignando del Friuli, Parma, Piacenza, Rimini, entre d’altres.

Notícies relacionades

Una vegada realitzades les incineracions, les cendres seran traslladades de nou a Bèrgam, al lloc d’origen dels difunts. L’alcalde de Bèrgam, Giorgio Gori, va agrair a les localitats que estan col·laborant en aquesta trista gestió de l’emergència. «En un moment tràgic, la vostra col·laboració i proximitat són encomiables», va escriure l’alcalde, que va assenyalar que el cementiri local no pot gestionar l’alt nombre d’incineracions, ja que la majoria de les famílies dels difunts han triat aquesta modalitat.

Itàlia es va acostar ahir a les 3.000 morts pel coronavirus, després de registrar-se’n en només un dia 475 més, i els casos positius són gairebé 29.000. El balanç és dramàtic a la Llombardia, on en les últimes 24 hores es van registrar 319 morts més, fins als 1.959, i el total de positius és de 12.266, amb gairebé mil persones en cures intensives, i dins d’aquesta regió Bèrgam és la província més afectada.