CRISI SANITÀRIA INTERNACIONAL

Wall Street tancarà pel coronavirus i operarà de forma remota

La borsa novaiorquesa adoptarà la mesura de «precaució» a partir de dilluns

Alguns mitjans afirmen que la decisió arriba després qu s'hagi declarat un cas positiu

zentauroepp52844955 traders work during the closing bell at the new york stock e200318224640

zentauroepp52844955 traders work during the closing bell at the new york stock e200318224640 / JOHANNES EISELE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La borsa de Nova York ha anunciat que tancarà temporalment el seu parquet i funcionarà únicament amb operacions electròniques com a precaució davant de la pandèmia del coronavirus. 

En un comunicat, Wall Street ha explicat que el nou format començarà a utilitzar-se en l’obertura de dilluns que ve i que tots els mercats que opera seguiran funcionant en els horaris habituals. La decisió, segons la nota, és una mesura de precaució per protegir la salut dels empleats i dels operadors davant de l’avenç del Covid-19. El parquet novaiorquès sí que va tancar completament les seves sessions després dels atemptats de l’11-S i l’huracà ‘Sandy’, sense operacions electròniques. 

La cadena financera CNBC, mentrestant, ha informat que el moviment respon en part a un cas positiu de coronavirus en una persona que treballa a Wall Street. La borsa de Nova York, que no ha fet referència a cap cas en el seu comunicat, havia començat aquesta setmana a sotmetre a proves mèdiques els operadors, verificant per exemple que no tenien febre abans d’entrar a la zona d’operacions.

Pànic

Intercontinental Exchange, l’empresa propietària de la borsa, ha assegurat que comptava ja amb plans «robustos» i que s’han provat de forma regular per passar a la mode únicament electrònic en cas de necessitat.

«Els parquets de la borsa de Nova York ofereixen un valor únic [...] però els nostres mercats són totalment capaços d’operar totalment de forma electrònica per servir a tots els participants i procedirem d’aquesta forma fins que puguem reobrir els nostres parquets a tots els membres, va assenyalar Stacey Cunningham, presidenta de la Borsa de Nova York.

Notícies relacionades

Cunningham ha remarcat que, malgrat aquestes mesures de precaució, els mercats han de continuar oberts i accessibles per a tots els inversors.

Wall Street, com la resta de mercats internacionals, s’ha vist durament colpejada per la crisi del Covid-19, que ha provocat fortes pèrdues en els principals indicadors. Aquest dimecres, el Dow Jones d’Industrials ha tancat amb un retrocés del 6,3% després d’una altra jornada volàtil marcada per les vendes de pànic.