CRISI SANITÀRIA INTERNACIONAL

Merkel demana unitat davant del coronavirus, «el desafiament més gran des de la segona guerra mundial»

La cancellera alemanya demana «prendre's seriosament» la lluita contra la pandèmia en un discurs televisat a la nació

zentauroepp52844122 18 03 2020 angela merkel durante su discurso a la naci n   p200318213424

zentauroepp52844122 18 03 2020 angela merkel durante su discurso a la naci n p200318213424 / Steffen Kugler Bundesregierung

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha demanat a la població «prendre’s seriosament» la lluita contra la pandèmia del coronavirus, una qüestió que, segons ha expressat, constitueix «el desafiament més gran al qual s’enfronta Alemanya des de la segona guerra mundial».

En un discurs televisat en el qual la mandatària ha abordat la crisi sanitària provocada pel virus, que ha deixat de moment 28 morts i gairebé 12.000 infectats al país, Merkel ha insistit que es tracta d’una qüestió de caràcter «greu».

Així, ha alertat que la idea de «normalitat, vida social i coexistència» està sent posada a prova «com mai abans» en la Història». «Des de la segona guerra mundial no hi ha hagut cap desafiament per al nostre país que depengui tant de la nostra unitat i solidaritat», ha afirmat.

Guanyar temps

A causa de la falta de cura, tractament o vacuna contra la malaltia Covid-19, la cancellera ha afirmat que «totes les directrius donades» aprofundeixen en la idea de «frenar el contagi i expansió del virus» amb l’objectiu de detenir el seu avenç durant els pròxims mesos mentre es treballa en la recerca d’un fàrmac o vacuna que li faci front.

«Sobretot és important guanyar temps perquè aquells que emmalalteixin puguin rebre la millor cura i assistència possible», ha afirmat, segons informacions del diari local ‘Die Welt’. En aquest sentit, ha destacat que, malgrat que el sistema sanitari alemany és «excel·lent, potser un dels millors del món», existeix la possibilitat que es vegi «completament desbordat» pel coronavirus.

«Els que moren per aquesta causa són pares, avis, mares, àvies, parelles, persones. Som una comunitat en la qual cada vida i persona importa», ha ressaltat abans d’insistir en la necessitat de «reduir al màxim la vida pública».

Limitar el risc

Merkel ha advertit que, per «limitar el risc que uns infectin d’altres», s’hauran d’imposar restriccions «mai abans vistes a la República Federal d’Alemanya». «Per a gent com jo, per a qui la llibertat de moviment suposa un dret guanyat durament, aquestes restriccions només poden estar justificades per absoluta necessitat i en aquest moment són indispensables per salvar vides», ha lamentat, en una clara al·lusió a la seva infància a la República Democràtica Alemanya.

Les seves paraules arriben després que el Govern, després d’arribar a un acord amb els 16 estats federats, hagi ordenat el tancament de les escoles, bars, restaurants, gimnasos i centres comercials de tot el país.

Notícies relacionades

En relació amb el proveïment dels supermercats durant la crisi, Merkel ha assegurat que les «prestatgeries s’ompliran cada dia si són buidades» i ha agraït als treballadors dels supermercats i del sistema sanitari «tots els seus esforços».

La cancellera alemanya ha volgut recalcar, a més, que Alemanya és una democràcia. «No vivim de la coerció sinó del coneixement i la participació. Aquesta és una tasca històrica i només podem aconseguir el nostre objectiu si estem junts», ha dit