EXPANSIÓ DEL VIRUS

Escòcia i Gal·les tancaran les escoles a partir de divendres pel coronavirus

La ministra principal escocesa, Nicola Sturgeon, va anunciar que s'ha demanat als centres educatius que anticipin les vacances de Pasqua

coronavirus-pruebas-temperatura

coronavirus-pruebas-temperatura

1
Es llegeix en minuts
Efe

Les regions britàniques d’Escòcia i Gal·les tancaran les escoles i les guarderies a partir de divendres per evitar la propagació del coronavirus, una mesura que podrien adoptar també Anglaterra i Irlanda del Nord en les pròximes hores.

La ministra principal escocesa, Nicola Sturgeon, va anunciar que s’ha demanat als centres educatius que anticipin les vacances de Pasqua, ja que en alguns casos les baixes per personal contagiat o amb risc de contreure la malaltia han fet impossible el normal funcionament dels centres.

Sturgeon va precisar que serà el ministre d’Educació, John Swinney, qui informarà dels detalls demà, dijous, però va avançar que no es pot assegurar que les escoles reobrin «abans de les vacances d’estiu».

La ministra d’Educació de Gal·les, Kirsty Williams, va dir que l’Executiu gal·lès planeja utilitzar les escoles per donar servei al personal sanitari i tots aquells que estan treballant a gestionar el brot.

«A partir de la setmana que ve, les escoles tindran un nou propòsit. Ajudaran a recolzar els més necessitats, incloses les persones involucrades en la resposta immediata al brot de coronavirus», va afirmar Williams.

El primer ministre britànic, Boris Johnson, va anunciar aquest dimecres que es prendrà «una decisió immediata» en relació amb la clausura d’escoles.

Notícies relacionades

Malgrat que la recomanació oficial del Govern fins ara era que les institucions educatives havien d’estar obertes a Anglaterra, els experts han assenyalat que fins a un terç del personal està malalt o s’aïlla a casa a l’haver detectat símptomes del Covid-19.

Al contrari que altres estats europeus com Itàlia (el focus més important de coronavirus a Europa), Alemanya, França o Irlanda, el Regne Unit ha aconsellat a la població que teletreballi, no viatgi llevat que sigui estrictament necessari, i prescindeixi de la seva vida social en pubs i teatres, però ara per ara no ha imposat mesures d’obligat compliment.

‘Coronavirus avui’

Subscriu-te a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions