PANDÈMIA MUNDIAL

Rússia tanca la frontera amb Noruega, Bielorússia i Polònia, i recomana als nens no assistir a classe

Les exrepúbliques soviètiques d'Ucraïna, Moldàvia i Geòrgia veten també els seus territoris a les entrades d'estrangers

El primer ministre Mikhaïl Mixustin treu pit pel baix nombre d'infectats, la xifra oficial del qual ascendeix a 63

zentauroepp52794056 rezo san petersburgo200316091742

zentauroepp52794056 rezo san petersburgo200316091742 / ANTON VAGANOV

2
Es llegeix en minuts
Marc Marginedas

La xifra oficial d’infectats a Rússia amb prou feines ha arribat als 63, però el Govern del flamant primer ministre Mikhaïl Mixustin torna a adoptar mesures dràstiques per frenar l’expansió del virus. Aquest cap de setmana, Moscou ha anunciat el tancament de la frontera terrestre amb Noruega i Polònia per als ciutadans estrangers. Aquest dilluns, ha afegit a la llista la demarcació amb Bielorússia, cosa que ha motivat tensions amb el president del país, Aleksandr Lukaixenko. A més, ha recomanat als escolars  i universitaris a partir d’aquest dilluns no anar a classe i seguir les lliçons a distància a través de les noves tecnologies

‘Coronavirus avui’

Subscriu-te a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions

Al marge dels que tinguin un passaport rus, els únics que podran creuar els límits fronterers amb els dos països seran els membres de les delegacions oficials. La mesura començarà a aplicar-se a partir d’aquest dilluns. L’extensa demarcació fronterera que Rússia comparteix amb la Xina, de més de 4.200 quilòmetres de longitud, està tancada des de l’inici de la crisi sanitària pel coronavirus, que es va originar al gegant asiàtic.

Malgrat estar en contacte terrestre amb el focus original de l’epidèmia, el baix nombre de casos detectats a Rússia sorprèn els experts, i és acollit per ells amb gran escepticisme. No obstant, les autoritats russes han tret pit i s’han vanagloriat de la suposada eficàcia contra la pandèmia. «Les mesures proactives de prevenció que vam adoptar al febrer han permès limitar la propagació del virus a Rússia», ha declarat Mixustin. El seu veí bielorús, en canvi, ha mostrat ja el seu descontentament amb les accions del Kremlin per frenar la propagació de la malaltia. «Rússia crema amb el coronavirus; ¿qui hauria de ser el que tanqués la frontera a qui? La pregunta és retòrica», ha declarat el president de la petita república exsoviètica, Aleksandr Lukaixenko.      

Cancel·lacions de vols

Notícies relacionades

Després que nombroses companyies privades cancel·lessin els vols a Europa, ha sigut ara Aeroflot, l’aerolínia russa de bandera, la que ha anunciat onades de cancel·lacions. Els avions amb destí a llocs com ZuricBarcelonaPraga, MunicFrankfurt o Chisinau, entre altres ciutats, deixaran de volar en les pròximes hores. Tampoc sortiran els trens amb destí a Letònia, Ucraïna i Moldàvia. Aquests dos últims països, per la seva part, s’han unit al tancament de fronteres terrestres,clausurades en el primer cas fins al pròxim 3 d’abril. El Govern de Geòrgia també ha tancat la seva frontera amb la Federació Russa i només permetrà el pas als ciutadans dels dos països que tornin a les seves llars.