VIOLÈNCIA A L'ORIENT MITJÀ

Tres membres de la coalició moren en un atac contra la seva base a l'Iraq

Dos morts són nord-americans i el tercer, britànic

zentauroepp52751220 irak200312134541

zentauroepp52751220 irak200312134541 / Iraqi Media Security Cell

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Efe

Dos soldats nord-americans i un de britànic van morir i 10 més van resultar ferits en un atac dimecres a la nit amb coets Katiusha contra una base militar de la coalició internacional, que combat Estat Islàmic a Tayi, uns 30 quilòmetres al nord de Bagdad, segons van informar aquest dijous fonts iraquianes i de l’aliança.

El portaveu de la coalició internacional, el coronel Myles B. Caggins, va indicar a través de Twitter que, durant l’atac, van impactar contra la base 18 coets Katiusha. Segons el portaveu de l’exèrcit, en aquesta instal·lació hi ha personal de la coalició internacional que du a terme tasques d’entrenament i assessorament.

Els Estats Units han acusat aquest dijous l’Iran de recolzar la milícia responsable de l’atac, tot i que ha evitat referir-se a cap grup concret, i ha autoritzat una resposta militar a l’atac. «He parlat amb el president. M’ha donat autoritat per fer el que sigui necessari», ha manifestat el secretari de Defensa, Mark Esper, que a preguntes dels periodistes no ha descartat que la resposta inclogui bombardejos a l’Iran.

Blanc d’atacs

Des del mes de gener passat, les casernes i bases militars de l’Iraq han sigut blanc de molts llançaments de projectils, sobretot les instal·lacions que acollien les tropes de la coalició.

Segons el coronel Myles B. Caggins, les forces de seguretat iraquianes van trobar un vehicle dotat d’una llançadora de coets a poques milles del campament de Tayi.

Notícies relacionades

Aquest tipus d’atacs es van intensificar després de l’assassinat, a principis d’any, del comandant iranià Qasem Soleimani en un bombardeig selectiu dels EUA a Bagdad, tot i que havien disminuït les últimes setmanes.

Després de l’escalada de tensió entre Washington i Teheran en terra iraquià, l’Iran també va atacar amb míssils instal·lacions amb presència de tropes internacionals sense provocar víctimes mortals. 

Temes:

Iraq