Crisi sanitària

La ministra de Salut del Regne Unit confirma que ha contret el coronavirus

Nadine Dorries és la primera parlamentària britànica a contreure la malaltia i anuncia que està aïllada a casa seva

reino-unido-ministra-salud

reino-unido-ministra-salud

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Efe

La ministra de Salut del Regne Unit, Nadine Dorries, que va emmalaltir divendres, ha donat positiu en coronavirus, tot i que es desconeix com ha contret la malaltia. Es tracta de la primera parlamentària al Regne Unit a contreure la malaltia, tal com ha recordat el diari britànic ‘The Telegraph’.

«Puc confirmar que he donat positiu per coronavirus. Tan aviat com em van informar, vaig prendre totes les precaucions recomanades i em vaig aïllar a casa», ha comunicat Dorries, diputada des del 2005.

Ambient d’incertesa

L’anunci del contagi de la ministra de Salut s’ha produït poc després que es confirmés la sisena mort per coronavirus al Regne Unit, on ja se n’han registrat 382 casos. Per la seva banda, el secretari de Salut, Matt Hancock, ha confirmat a través de Twitter que Dorries «ha fet el correcte», en relació amb la seva reclusió voluntària, i ha desitjat la seva ràpida recuperació.

Tot i que Hancock ha explicat que comprèn la preocupació entre la població, ha remarcat que des del Govern faran «tot el possible» per mantenir tota la població sana i estàlvia.

Crisi global

Notícies relacionades

La malaltia ha deixat fins ara més de 4.000 morts a nivell mundial, amb més de 3.000 d’ells a la Xina. Tot i que l’epicentre del coronavirus és a Wuhan i la majoria de casos es registren a la Xina, s’han detectat casos en altres països del sud-est asiàtic, Europa, Amèrica, Àfrica i el Pròxim Orient.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) va declarar l’emergència sanitària internacional a finals de gener i ha demanat a la comunitat internacional que redobli els seus esforços per fer front al virus.