CRISI SANITÀRIA

L'Iran dona permís a 70.000 presos per evitar el coronavirus

El país, un dels més afectats per l'epidèmia, compta amb més de 7.000 infectats i 237 de morts

zentauroepp52700927 iran200309130508

zentauroepp52700927 iran200309130508 / ABEDIN TAHERKENAREH

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Efe

Les autoritats iranianes han donat fins ara permís penitenciari a uns 70.000 presos per evitar la propagació a les presons del coronavirus, del qual ja s’han encomanat al país 7.161 persones, 237 de les quals han mort.

El Ministeri de Salut ha informat que s’han confirmat 595 nous contagis, dels quals 43 han mort, unes xifres una mica inferiors a la vigília. Un total de 2.394 persones han superat la malaltia.

La majoria del total dels malalts s’ha registrat a la província de Teheran, amb 1.945 casos; seguida de Qom, l’origen  de l’epidèmia  a l’Iran, amb 742; Mazandaran (633); i Esfahan (601).

Una de les mesures adoptades per contenir l’epidèmia ha sigut donar permís penitenciari a uns 70.000 presos, segons el cap del Poder Judicial, Ebrahim Raisí, que ha explicat avui que s’ha donat prioritat als que tenen malalties cròniques.

Robatori de mascaretes

«L’alliberament dels presoners continuarà mentre no creï inseguretat en la societat», va avançar Raisí. El cap del Poder Judicial també va assegurar que els tribunals estan gestionant «ràpidament» els casos d’aquells acusats que acaparen material mèdic i d’higiene, com mascaretes i desinfectant, per lucrar-se.

Aquests productes s’estan ara fabricant en grans quantitats al país, després que escassegessin durant la primera setmana d’epidèmia  i el seu preu es disparés.

A nivell local, també s’està intentant produir els equips de diagnòstic del coronavirus, que fins ara han sigut subministrats per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i països com la Xina.

Aquests kits importats són «suficients per satisfer la demanda interna durant els pròxims dos mesos», va assenyalar Mostafa Ghanei, del comitè científic iranià de Covid-19.

Notícies relacionades

Ghanei va informar que els equips de diagnòstic produïts al país arribaran al mercat «en el termini d’un mes» i que les autoritats van seleccionar per a aquesta funció cinc del mig centenar d’empreses que s’hi van postular.

Mentrestant, les escoles i universitats estan tancades, així com els gimnasos, centres esportius i la majoria dels llocs turístics, i s’han suspès tota mena d’esdeveniments culturals, esportius i religiosos.

Temes:

Iran Coronavirus