CURSA ARMAMENTÍSTICA

Corea de Nord llança tres projectils en una nova prova balística

El règim nord-coreà, que continua amb el desenvolupament de míssils, porta a terme el segon test d'aquest any

corea-del-norte-kim-misiles

corea-del-norte-kim-misiles

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Efe

Corea del Nord va llançar tres projectils com a part d’una nova prova balística, una setmana després del llançament d’almenys dos míssils de curt abast, segons van informar les autoritats de Seül.

L’Estat Major Conjunt sud-coreà, citat per l’agència Yonhap, va assenyalar que el llançament va ser fet des de la ciutat oriental de Sondok i amb direcció al Mar del Japó (Mar de l’Est per a les dues Corees).

El 2 de març el règim de Pyongyang va disparar el que es creu que van ser almenys dos míssils balístics de curt abast, des dels voltants de la ciutat de Wonsan, davant el Mar del Japó.

Els llançaments d’aquest any

Notícies relacionades

La propaganda nord-coreana va difondre fotos d’aquest assaig balístic així com de llançadores de coets com a part d’una prova artillera que va supervisar el dictador nord-coreà, Kim Jong-un.

Aquest assaig de fa una setmana va ser la primera prova de projectils a Corea del Nord des per Any Nou Kim va anunciar que Corea del Nord està desenvolupant una nova «arma estratègica». Pyongyang va fer tretze proves d’armes el 2019, any que va quedar marcat per la fracassada cimera de Hanoi, en què Washington va considerar insuficient l’oferta de desarmament de Pyongyang i es va negar a aixecar les sancions.