PRÒXIM ORIENT

Mor un comandant iranià en un atac al sud de Damasc

L'agència iraniana Fars informa de la mort de Farhad Dabirian, de la Guàrdia de la Revolució, que va liderar la reconquesta de Palmira

zentauroepp51636619 iran  islamic republic of      file    ballistic missile zel200308183303

zentauroepp51636619 iran islamic republic of file ballistic missile zel200308183303 / STRNGER

1
Es llegeix en minuts
Ana Alba

Un alt càrrec de la Guàrdia de la Revolució de l’Iran va ser assassinat aquest dissabte a Síria, segons ha anunciat l’agència semioficial iraniana Fars, que ha identificat la víctima com el comandant Farhad Dabirian. L’atac es va produir al suburbi de Sayida Zeinab, al sud de Damasc, on es troba un mausoleu sagrat per als musulmans xiïtes.

L’Iran és el gran aliat del règim de Damasc i ha significat un gran recolzament perquè el president sirià, Bashar al-Assad, s’hagi mantingut en el poder i controli gairebé la totalitat del seu país després de nou anys de guerra.

Sirians i iranians estan recolzats també per Rússia, sense la qual, Assad hagués sigut probablement vençut pels rebels i altres forces.

Atac sense reivindicar

Ningú ha reivindicat l’atac i es desconeixen els detalls del mateix. L’única informació que va facilitar Fars és que Dabirian va ser el comandant que va reconquistar la històrica ciutat de Palmira de mans del grup gihadista Estat Islàmic.

Notícies relacionades

L’Observatori Siri pels Drets Humans (OSDH), una ONG amb base a Londres, però que té activistes a Síria, ha informat també de la mort de Dabirian, i ha assenyalat que es va produir divendres a la nit. A més, ha assenyalat que Dabirian era molt pròxim al líder del grup xiïta libanès Hezbol·là, Hasan Nasrala.

En els últims anys, Israel ha dut a terme diversos atacs i bombardejos a Síria contra objectius iranians o contra els seus aliats regionals. En un bombardeig, el mes passat, Ias forces israelianes van matar dos membres del grup palestí islamista Gihad Islàmica, avalat per l’Iran. 

Temes:

Síria Iran