Cursa armamentista

Corea del Nord confirma el llançament de projectils de llarg abast

El règim nord-coreà va informar que va ser un exercici militar d'artilleria que va supervisar de manera directa el seu líder Kim Jong-un

kim-jong-un-corea-del-norte-ep

kim-jong-un-corea-del-norte-ep

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El règim de Pyongyang va confirmar un exercici d’artilleria amb projectils de llarg abast realitzat dilluns passat i en el qual va participar el seu màxim líder, Kim Jong-un.

Segons l’agència oficial nord-coreana KCNA, la prova va demostrar la «precisió» en el llançament de projectils, però no va especificar des d’on es va dur a terme ni el tipus d’armament utilitzat.

Segons va informar l’Estat Major Conjunt sud-coreà, el llançament d’almenys dos projectils es va produir des dels voltants de la ciutat de Wonsan, davant les costes del Mar del Japó (anomenat Mar de l’Est a les dues Corees).

Les primeres proves de l’any

Els projectils van volar una distància d’uns 240 quilòmetres i van assolir un apogeu aproximat d’uns 35 quilòmetres, d’acord amb els informes de fonts militars sud-coreanes.

Notícies relacionades

En la informació publicada per KCNA, es veu Kim Jong-un dempeus al lloc de les proves balístiques, tenint a l’esquena un oficial de l’Exèrcit de Corea del Nord amb el rostre parcialment cobert per una màscara negra, possiblement a causa de les mesures per evitar l’extensió del coronavirus.

Aquesta va ser la primera prova d’armes de llarg abast a Corea del Nord des que per Cap d’Any Kim anunciés que el seu país està desenvolupant una nova «arma estratègica». Pyongyang va fer tretze proves d’armes el 2019, any que va quedar marcat per la fracassada cimera de Hanoi, en què Washington va considerar insuficient l’oferta de desarmament de Pyongyang i es va negar a aixecar les seves sancions.