ENEMICS HISTÒRICS

L'Iran acusa els EUA de difondre «por» entorn del coronavirus

El president iranià assegura que no hauríem de permetre que «afegeixin un altre virus»

zentauroepp51675428 jamenei200117093941

zentauroepp51675428 jamenei200117093941 / OFICINA DEL LIDER SUPREMO DE IRA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president iranià, Hassan Rouhani, ha acusat els Estats Units, un enemic històric de la República Islàmica, de difondre la «por» entorn del coronavirus, que ha acabat amb la vida de 19 persones a l’Iran, el nombre de morts més elevat després de la Xina.

«No hauríem de permetre que els Estats Units afegeixin un virus, anomenat por extrema [...], al coronavirus», va dir Rouhani després d’una reunió del Gabinet. El secretari d’Estat de seguretat dels EUA, Mike Pompeo,  ha demanat a l’Iran que «digui la veritat» sobre l’epidèmia de pneumònia viral iraniana.

Quatre persones més han mort per coronavirus a l’Iran, segons el balanç ofert aquest dimecres pel Ministeri de Salut, fet que eleva a 19 els morts al país.

El portaveu de Salut, Kianush Yahanpur, va informar que s’han confirmat des de dimarts 44 nous contagis: la xifra total al país de persones infectades és de 139.

Notícies relacionades

Els 44 nous casos de contagi es van registrar principalment a la província de Qom, epicentre de la malaltia a l’Iran, on n’hi va haver 15; a la regió de Gilan, amb nou; i a Teheran; amb quatre.