LLIBERTAT A L'ILLA CARIBENYA

Cuba jutja l'activista opositor José Daniel Ferrer

El líder de la Unió Patriòtica de Cuba, acusat de lesions, afirma que es tracta d'una trama orquestrada

zentauroepp52465344 files  in this file photo cuban political dissident jose dan200226095408

zentauroepp52465344 files in this file photo cuban political dissident jose dan200226095408 / CHIP SOMODEVILLA

1
Es llegeix en minuts

El judici contra l’activista opositor cubà José Daniel Ferrer, acusat de lesions i privació de llibertat per un suposat atac, tindrà lloc aquest dimecres, segons han anunciat tant la seva família com l’organització que lidera, la Unió Patriòtica de Cuba (Unpacu).

Ferrer, que ja va passar vuit anys a la presó després del seu arrest a la Primavera Negra del 2003, va ser detingut l’1 d’octubre del 2019 a la seva casa de Santiago de Cuba. Les autoritats cubanes l’acusen de donar una pallissa i segrestar un home que fins i tot va arribar a entrevistar la televisió cubana.

La família, en canvi, ha denunciat una trama orquestrada i ha acusat al règim de torturar Ferrer. El Govern, per la seva banda, ha assegurat que tot forma part d’una «campanya de calúmnies» i ha acusat els Estats Units d’intentar treure partit polític d’aquest mediàtic cas.

Testimonis amenaçats

Notícies relacionades

La germana de l’activistaAna Belkis Ferrer, ha anunciat a les seves xarxes socials que «la farsa judicial es durà a terme el dia 26 del present mes a les 8.30 al Tribunal Municipal de Santiago de Cuba». La dona de Ferrer, Nelva Ortega, ha denunciat al portal ‘14ymedio’ que tots els testimonis que preveia portar la defensa han rebut amenaces.

L’Observatori Cubà de Drets Humans (OCDH) ha assegurat en un comunicat que la fiscalia demanarà un total de nou anys de presó per a Ferrer: un pel delicte de lesions i vuit pel de privació de llibertat. L’organització ha instat el Servei Europeu d’Acció Exterior i els Estats membre de la UE a enviar observadors al procés.

Temes:

Cuba