COMMOCIÓ A VOLKMARSEN

Almenys 30 ferits en un atropellament múltiple a Alemanya

La policia del land de Hessen afirma que es tracta d'un acte intencionat però no confirma un atemptat

atropello alemania / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Més de 30 persones han resultat ferides aquest dilluns després que un automòbil atropellés una desfilada de carnaval a la ciutat de Volkmarsen, a l’oest d’AlemanyaLa policia local no dubte que l’atropellament ha sigut intencionat, tot i que no ha confirmat que es tracti d’un atemptat. 

El succés s’ha produït sobre les 14.30 quan se celebraven a Volkmarsen, localitat de 7.000 habitants del land de Hessen i pròxima a la ciutat de Kassel, els tradicionals actes de dilluns de carnaval. La policia del nord de Hessen ha informat que el conductor del vehicle que va envestir la multitud és un jove de 29 anys de la regió, que va ser detingut.

El lloc web de notícies alemany ‘HNA’ ha citat testimonis dient que el conductor semblava haver actuat deliberadament contra nens i havia conduït «a tot gas» contra la multitud. Entre els ferits hi ha nens petits i ferits d’extrema gravetat tot i que de moment no s’ha confirmat cap mort. 

Suspeses les desfilades

La policia ha suspès totes les desfilades de carnaval a l’estat alemany de Hessen, on es troba Volkmarsen, com a mesura de precaució.

«No partim de la base que sigui un atemptat», ha dit la policia. L’incident ocorre menys d’una setmana després que un home matés a trets 11 persones, inclòs ell mateix, en un atemptat xenòfob a Hanau (centre del país).

Els equips d’emergència destacats per a la protecció dels actes del carnaval han assumit immediatament l’atenció a les víctimes. Fins al lloc s’han desplaçat una dotzena d’ambulàncies, així com nombrosos agents de policia i equips de bombers.

Notícies relacionades

Fotografies d’aficionats publicades a les xarxes van mostrar agents de policia aturats al costat de l’automòbil amb què s’ha perpetrat l’atropellament, un Mercedes-Benz platejat que mostrava bonys al frontal i el parabrisa esquerdat. Els mitjans alemanys han dit que el conductor ha trencat deliberadament les barreres plàstiques instal·lades per la policia al voltant de l’àrea de la desfilada.

L’automòbil ha continuat conduint entre la multitud durant uns 30 metres abans d’aturar-se, ha explicat un testimoni a l’emissora Hessenschau. El locutor ha dit que testimonis directes han descrit l’home com un individu d’entre 20 i 30 anys.

Temes:

Alemanya