CURSA A LA CASA BLANCA

La possible ingerència de Rússia en les eleccions torna a sacsejar els EUA

Trump cessa el director d'intel·ligència després d'un 'briefing' al Congrés en el qual es va avisar dels nous esforços de Moscou

El Kremlin ho nega i el mateix president nord-americà desacredita les conclusions de la seva comunitat d'intel·ligència

zentauroepp42163807 files  in this file photo taken on november 11  2017 us pres180217185124

zentauroepp42163807 files in this file photo taken on november 11 2017 us pres180217185124 / MIKHAIL KLIMENTYEV

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain

Quan fa dos dies Donald Trump va anunciar que rellevava el seu director nacional d’Intel·ligència en funcions, Joseph Maguire, per posar al capdavant Richard Grenell, el seu ambaixador davant d’Alemanya, lleial aliat de línia dura i sense experiència en aquest àmbit, semblava que el president dels Estats Units feia un altre pas en la purga que va començar després de ser absolt en l’’impeachment’. Noves informacions apunten que el que castigava en aquest cas el president era un ‘briefing’ ofert a porta tancada per un ajudant de Maguire al comitè d’intel·ligència de la Cambra baixa en el qual es va advertir que Rússia intenta de nou interferir en les eleccions nord-americanes a favor de Trump.

El ‘briefing’, del qual primer va informar ‘The New York Times’ dijous, va tenir lloc una setmana abans i no ha transcendit tot el seu contingut, tot i que se sap que va ratificar conclusions com que persisteix la campanya d’ingerència russa que tindria a la diana tant les primàries com les presidencials.

Moscou ho nega, Trump ho desacredita

Notícies relacionades

Moscou ho ha negat aquest divendres a través d’un portaveu del Kremlin, que ha rebutjat l’acusació com a «més anuncis paranoics» que «no tenen res a  veure amb la veritat». I tot i que es tracta d’informació de la seva intel·ligència el mateix Trump ha denunciat també aquest divendres a Twitter que es tracta d’una «campanya de desinformació llançada pels demòcrates».

Segons la premsa nord-americana, Trump es va posar furiós amb Maguire i va pensar, equivocadament, que li havia donat la informació únicament a Adam Schiff, el demòcrata que presideix el comitè i que va ser clau en l’’impeachment’. En realitat hi va haver congressistes dels dos partits, incloent-hi republicans, que van qüestionar les conclusions d’intel·ligència. Ara l’‘speaker’ Nancy Pelosi, ha anunciat una sessió informativa per a tota la Cambra baixa el dia 10.