Cruel assassinat

Capturats els dos presumptes assassins de la nena Fátima a Mèxic

Els dos sospitosos, identificats com Mario Alberto N. i Giovana N., són detinguts en un poblat de l'Estat de Mèxic

fatima-asesinos-capturados

fatima-asesinos-capturados

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les autoritats mexicanes van capturar els dos presumptes responsables de l’assassinat de la nena Fátima, de 7 anys, que va aparèixer morta la setmana passada després de desaparèixer l’11 de febrer, va anunciar la cap de Govern de Ciutat de Mèxic, Claudia Sheinbaum.

Els dos sospitosos, identificats com Mario Alberto N. i Giovana N., van ser detinguts en un poblat del central Estat de Mèxic amb el recolzament de la Guàrdia Nacional i la policia local, va afegir Sheinbaum en el seu compte de Twitter.

Les identitats dels dos sospitosos van ser revelades després del registre dimarts d’una vivenda al carrer San Felipe de la població de Xochimilco, la zona en la qual residia la menor, va informar aquest dimecres en roda de premsa el portaveu de la Fiscalia General de Justícia de la capital, Ulises Lara.

El portaveu va afirmar que, d’acord amb les proves, hi ha una relació «pròxima» entre els dos detinguts perquè hi ha evidències que van estar en aquest immoble i que es pot «deduir» que poden tenir una relació sentimental.

Tots dos podrien ser condemnats a entre 80 i 140 anys de presó, va aclarir el portaveu, ja que la fiscalia tracta el delicte com a «privació de la llibertat amb la finalitat de fer mal».

Les restes mortals de Fátima van ser localitzades el 15 de febrer després que alguns veïns informessin les autoritats.

Notícies relacionades

La Fiscalia General de Justícia de la Ciutat de Mèxic investiga el cas de Fátima com un feminicidi, i es mantenen obertes indagatòries sobre la possible omissió de responsabilitat de funcionaris que podrien haver incorregut en negligència.

Les autoritats havien ofert una recompensa de dos milions de pesos (gairebé 100.000 euros) per a qui reportés informació sobre una dels sospitosos, de la qual van divulgar un retrat robot. Segons la investigació, una dona va recollir la petita Fátima a la sortida de l’escola el dia de la seva desaparició.