A LA CIUTAT DE HANAU

Almenys 11 morts en tirotejos a dos bars a Alemanya

Un mateix vehicle ha disparat indiscriminadament cap a l'interior dels locals abans de fugir

L'autor de l'atac, un alemany amb llicència d'armes de caça, ha sigut trobat mort al seu domicili al costat d'una altra persona

hanau-2 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Agencias

Almenys 11 persones han mort –entre elles el presumpte autor de l’agressió– i quatre més han resultat ferides de gravetat en uns tirotejos registrats aquest dimecres a la nit contra dos bars de la localitat de Hanau, a l’oest d’Alemanya. En un primer moment, la policia va xifrar el nombre de morts en vuit, però hores més tard n’ha comptabilitzat un més. A banda d’això, s’han trobat dos cadàvers més, un dels quals el de l’agressor, en una vivenda de la ciutat.

La policia ha explicat que el primer tiroteig s’ha produït des d’un vehicle fosc contra un bar de fumadors de shisha situat al centre de la ciutat. A continuació, el mateix cotxe s’ha desplaçat a un altre local de les mateixes característiques per dur a terme el segon tiroteig, segons recull el diari local ‘Frankfurter Allgemeine’.

Les autoritats alemanyes han confirmat que es va produir una forta discussió en un d’aquests establiments situat a l’àrea de Kesselstadt abans que s’iniciessin els trets.

Un tercer tiroteig s’hauria produït al barri de Lamboy, al nord de Hanau, tot i que les autoritats no ho han confirmat encara, malgrat que hi ha també un fort dispositiu policial desplegat a la zona. Grups d’antiavalots i patrulles de la policia bavaresa s’han desplaçat a Hanau per ajudar en les tasques d’investigació.

Alemany amb llicència d’armes de caça

Poc després dels tirotejos, forces especials de la policia han localitzat el cos sense vida del presumpte autor dels tirotejos a la seva vivenda d’aquesta mateixa localitat juntament amb un altre cadàver. Fonts policials han indicat que, «amb tota probabilitat», la persona trobada morta és l’autor de la matança.

L’agressor és un home de nacionalitat alemanya i amb llicència d’armes de caça, a l’automòbil del qual es va trobar munició, segons informa el diari ‘Bild’.

«Nit terrible»

Notícies relacionades

L’alcalde de Hanau, Claus Kaminsky, ha parlat de «nit terrible» que «serà recordada durant molt temps amb tristesa», i ha demanat als veïns de la ciutat «que no participin en l’especulació» i deixin treballar la policia. «Estic profundament afectat. El fet que vuit persones perdessin la vida em sacseja. Demano a tots els ciutadans que no participin en l’especulació. La policia ara ha de tenir l’oportunitat d’aclarir i resoldre la situació, fins aleshores hem d’esperar amb prudència, per difícil que sigui», ha assenyalat l’edil.

Hanau és una petita localitat d’uns 100.000 habitants, situada a 20 quilòmetres a l’est de Frankfurt. I és coneguda per acollir diverses empreses de tecnologia i ser la ciutat natal dels germans Grimm.