PROVA EMBLEMÀTICA

Trump dona el tret de sortida de les 500 Milles de Daytona en la seva limusina oficial

Creixen les crítiques al president per l'ús de recursos públics per a aquests supòsits

zentauroepp52331338 trump daydona200217100130

zentauroepp52331338 trump daydona200217100130 / POOL

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president dels EUA, Donald Trump, va donar el tret de sortida de la prova automobilística de les 500 Milles de Daytona, Florida (EUA),  en una cerimònia en la qual va estar acompanyat per la seva dona  Melania Trump. La parella va arribar a Florida a bord de l' Air Force One i, posteriorment, va ser traslladada al circuit en la limusina oficial, en la qual fins i tot va arribar a fer una volta. No s'han fet esperar les crítiques per l'ús dels mitjans públics per arribar a esdeveniments d'aquestes característiques.

«¡Cavallers, encenguin els motors!», va exclamar Trump davant del micròfon del circuit ovalat de Florida, un dels més famosos del país, per donar sortida als  40 pilots d'aquesta prova.

Els pilots tot seguit van engegar les màquines de veloços vehicles  ChevroletFord i Toyota, amb disseny igual als de diferents models d'aquestes marques fabricades en sèrie.

Els organitzadors de l'històric circuit del Daytona International Speedway van nomenar Trump com «el gran mariscal» per a aquesta primera prova de la temporada dins de la modalitat de la NASCAR. Trump es va convertir així en el segon president en assistir a les 500 Milles de Daytona. Anteriorment ho va fer George W. Bush (1995-200), també republicà, el 2004. El mandatari es va encarregar de donar el tret de sortida d'un dels esdeveniments esportius de l'any més seguits per televisió per aficionats de tot el país.

«Pura glòria nord-americana»

Trump va afirmar a l'arribar a l'autòdrom que «la Daytona 500 és una «exhibició llegendària» i la va catalogar com a «pura glòria nord-americana». «No importa qui guanyi», li va dir a la multitud, «el que més importa és Déu, la família i el país». També va agrair als homes i dones de les forces armades, institució que aquesta jornada va volar sis avions de combat d'abans de començar la carrera.

«El cautxú cremarà, els fanàtics cridaran i la gran carrera nord-americana començarà», va dir  Trump.

L'organització de la 62a edició anual del Daytona 500 va dir que les entrades per a l'esdeveniment estaven esgotades des de dies abans.

Notícies relacionades

El màxim interès estava marcat al tractar-se de la primera justa de la temporada i la carrera més esperada del 2020, que completa 200 voltes al circuit, o el que és el mateix, 500 milles (804 km).

Daytona Beach, convertida en els últims anys en la meca de la velocitat, va construir un circuit amb forma d'oval el 1936, el traçat de la qual passava la meitat sobre asfalt i l'altra meitat sobre sorra. Aquest autòdrom va ser reemplaçat el 1959 per l'actual  Daytona International Speedway, que des d'aleshores és un símbol d'aquest esport als EUA, a més del circuit on es disputen les 500 Milles d'Indianapolis.