COM A 'LA VIDA ÉS BELLA'

VÍDEO Un pare sirià simula davant de la seva filla que les bombes són un joc

La gravació vol denunciar la situació de la infància a les zones de guerra

screenshot

screenshot

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El vídeo d’un pare sirià en el qual simula davant la seva filla que les bombes que cauen són un joc divertit de què es poden riure s’ha tornat viral per denunciar la situació de la infància a les zones de guerra. 

La gravació, en mode ‘selfie’, del pare amb la seva filla de 4 anys, mostra com ell va crear un joc en el qual simulava que les bombes eren d’avions de joguina, a l’estil de la pel·lícula ‘La vida és bella’, de Roberto Benigni, en la qual un pare feia creure al seu fill que el camp de concentració nazi en el qual estaven presos era un escenari de mentida i que eren allà per guanyar un tanc.

La història real aquí és la de l’Abdullah i la seva família, que van fugir des de Saraqib a Sarmada fugint de les bombes del règim sirià i dels seus aliats russos. «Els nens estan tenint crisis psicològiques pels bombardejos. Intento que els vegin com un motiu de felicitat i que pensin que no fan por, sinó que fan riure. Així la nena és feliç i juga», afirma en declaracions a un diari turc.

L’ONU ha alertat aquest dilluns de l’«horrible» situació que es viu al nord-oest de Síria, on s’han registrat 900.000 persones desplaçades des de l’1 de desembre, la gran majoria dones i nens, i per això ha demanat un alto el foc. 

Campaments plens

«Estan traumatitzats i obligats a dormir a l’aire lliure amb temperatures gèlides perquè els campaments estan plens. Les mares cremen plàstic per mantenir calents els nens. Els nadons i els nens petits moren a causa del fred», relata Mark Lowcock, subsecretari de l’ONU per a assumptes humanitaris en un comunicat.

Segons ha explicat, la violència al nord-oest de Síria és indiscriminada i els centres de salut, les escoles, les zones residencials, les mesquites i els mercats s’han vist afectats. «Les escoles estan suspeses, moltes instal·lacions de salut han tancat. Hi ha un greu risc de brots de malalties. La infraestructura bàsica s’està enfonsant», alerta el representant de les Nacions Unides sobre el terreny.

Notícies relacionades

Lowcock diu que està rebent informes que els assentaments per a persones desplaçades estan sent «atacats», cosa que deriva en morts, ferits i més desplaçaments.

«Està en marxa una gran operació d’ajuda, a l’altre costat de la frontera amb Turquia, però està saturada. Els equips i les instal·lacions que utilitzen els treballadors humanitaris estan sent fets malbé. Els mateixos treballadors humanitaris estan sent desplaçats i assassinats», alerta Lowcock, que descriu la situació a la zona com a «horrible».

Temes:

Síria