Cop dur per al president

El candidat de Macron a l'alcaldia de París es retira després de la difusió d'un vídeo sexual

Benjamin Griveaux denuncia «atacs innobles» i diu que no vol exposar la seva família

L'artista rus Piotr Pavlenski reivindica la publicació dels vídeos

zentauroepp52287086 griveaux200214113707

zentauroepp52287086 griveaux200214113707 / LIONEL BONAVENTURE

2
Es llegeix en minuts
Eva Cantón

Benjamin Griveaux, candidat de la República en Marxa (LREM) a l’alcaldia de París en les eleccions municipals que se celebraran a mitjans de març, ha anunciat aquest divendres que es retira de la carrera després de la difusió a les xarxes socials d’un vídeo privat de contingut sexual. «No vull exposar més ni la meva família ni a mi quan tots els cops estan permesos», ha argumentat.

L’artista rus Piotr Pavlenski ha reivindicat al diari ‘Libération’ la publicació de vídeos sexuals atribuïts a Benjamin Griveaux. «Griveaux és una persona que es recolza en els valors familiars, que diu que vol ser l’alcalde de les famílies i cita sempre com a exemple la seva dona i els seus fills. Però fa el contrari», ha explicat el polèmic activista rus.

«A l’anunciar la meva candidatura a l’alcaldia de París, coneixia la duresa de la vida política. Des de fa més d’un any, la meva família i jo hem patit paraules difamatòries, mentides, atacs anònims, la revelació de converses privades robades, i amenaces de mort», ha dit Griveaux a l’anunciar que retirava la seva candidatura

«Atacs innobles»

«Aquest torrent de fang m’ha afectat, però sobretot ha fet mal als que estimo. Com si tot això no fos suficient, ahir es va fer un pas més. Una pàgina web va difondre atacs innobles sobre la meva vida privada. La meva família no s’ho mereix, això. Ningú hauria de patir mai aquesta violència», ha denunciat.

Antic socialista, exportaveu governamental i home de confiança d’Emmanuel Macron des que aquest es va llançar a la carrera per l’Elisi, Griveaux ha indicat a l’agència AFP que aquest dijous va parlar amb el president de la República, que li va donar el seu recolzament «fos quin fos la seva decisió» i li va aconsellar protegir la seva família.

La notícia ha provocat un sotrac a les files del partit de Macron, que ara haurà de substituir Griveaux en un temps rècord, i suposa un cop dur per al president, malgrat que el ja excandidat no tenia gaires possibilitats d’arrabassar-li París a l’actual alcaldessa, la socialista Anne Hidalgo.

Tercer en els sondejos

Notícies relacionades

Segons els últims sondejos, Griveaux figurava el tercer amb un 16% d’intenció de vot darrere de la candidata conservadora d’Els Republicans (LR) Rachida Dati (20%) i d’Hidalgo (23%).

Aquesta última ha demanat «respecte» per a la vida privada de les persones al conèixer el motiu que ha portat Griveaux a retirar la seva candidatura. Mentrestant, Cédric Villani, el matemàtic dissident de LREM que també aspira a ocupar el consistori parisenc, ha denunciat a Twitter «una amenaça greu per a la democràcia».

Temes:

França