Atemptat

Un atac suïcida prop d'una acadèmia militar causa sis morts a Kabul

L'explosió va tenir lloc a la porta d'entrada d'una universitat de defensa administrada pel govern

kabul / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico/Agencias

Un atacant suïcida ha fet detonar aquest dimarts la seva càrrega explosiva a l’oest de Kabul, en una zona pròxima a una acadèmia militar, i ha causat sis víctimes mortals.

«Segons la informació preliminar, un atacant suïcida ha fet detonar els explosius que portava cap a les 07.05 hora local (2.35 GMT) a l’àrea de Charah-e-Qambar del districte policial 5. La informació inicial suggereix que hi ha baixes civils», ha indicat a Efe la portaveu adjunta del Ministeri de l’Interior, Marwa Amini.

«L’explosió va ser un atac suïcida amb víctimes civils», va dir la portaveu adjunta del Ministeri de l’Interior, Marwa Amini, a l’agència de notícies AFP.

L’explosió ha tingut lloc a la porta d’entrada d’una universitat de defensa administrada pel govern, l’Acadèmia Militar Marshal Fahim, ha informat Reuters citant fonts del Ministeri de l’Interior.

Un testimoni a prop de l’escena a l’oest de Kabul va confirmar l’explosió. «Va ser una gran explosió que va sacsejar casa nostra. També hem sentit trets després. Les ambulàncies es van apressar a l’àrea ràpidament», va dir a l’AFP Samiullah, resident d’un sol nom.

Notícies relacionades

Sis persones van morir i almenys una dotzena de ferits l’any passat en una explosió suïcida talibà similar fora de l’acadèmia, inspirada en escoles de guerra europees per entrenar cadets afganesos per convertir-se en oficials. Les últimes setmanes han provocat atacs freqüents contra les forces de seguretat afganeses i nord-americanes a l’Afganistan, fins i tot quan els Estats Units i el grup armat talibà continuen les converses per finalitzar un pacte de pau.

L’administració Trump busca retirar les tropes nord-americanes després de més de 18 anys de guerra. Els talibans han lliurat una rebel·lió armada des que va ser enderrocada del poder en una invasió liderada pels Estats Units el 2001. L’últim gran atac a la capital va ser el novembre, quan almenys 12 persones van morir quan una furgoneta atapeïda d’explosius es va estavellar contra un vehicle que transportava a estrangers durant l’hora pic matutina de Kabul.

Temes:

Kabul