BATALLA PER IDLIB

Almenys 17 civils morts només un dia a Síria

Els combats s'agreugen als voltants d'Idlib, bastió en mans dels rebels gihadistes

zentauroepp52164503 syrian rebel fighters unload artillery shells amid clashes w200207172058

zentauroepp52164503 syrian rebel fighters unload artillery shells amid clashes w200207172058 / OMAR HAJ KADOUR

1
Es llegeix en minuts

La cruenta guerra a Síria continua donant xifres dramàtiques: dijous passat, almenys 17 civils van morir com a conseqüència dels combats que mantenen les forces russes i sirianes contra els rebels que mantenen el poder a la ciutat de Idlib, al nord-oest del país, segons van informar l’Observatori Sirià de Drets Humans i el cos de rescat Defensa Civil, conegut com a cascos blancs.

«Deu civils, incloent personal d’ambulància, van morir i uns altres tres resultar-vos ferits dijous a la nit quan els avions de guerra russos van tenir per objectiu la zona aquest dels afores de la ciutat» d’Idlib, van informar els cascos blancs, que operen en zones que escapen al control del règim de Damasc.

Per la seva part, l’Observatori Sirià de Drets Humans va apuntar que entre els morts a Idlib per aquest bombardeig hi ha dos nens, als quals es va sumar un altre civil mort pel foc d’artilleria de les tropes sirianes. En total, va subratllar l’oenagé, la xifra de morts un sol dia va ser de 17: els 11 de Idlib, quatre en un atac terrestre a l’oest d’Alep, un altre per un atac rus al nord d’aquesta localitat i un nen mort a Taftanaz.

A set quilòmetres

La ciutat d’Idlib és la capital de la província homònima i la més poblada, en la qual hi ha atrapats pel conflicte tres milions de persones, segons estima l’ONU. A aquest enclavament s’acosten tropes de l’Exèrcit sirià amb la cobertura de Rússia i ja estarien a set quilòmetres dels accessos a l’urbs, segons una font militar citada per Efe.

Notícies relacionades

Mentrestant, les tropes sirianes han penetrat a la ciutat de Saraqeb, a l’est de Idlib i d’una importància estratègica a causa que està ubicada en dues de les vies de comunicació més importants del país.

Idlib i l’oest d’Alep estan pràcticament dominats per l’Organisme d’Alliberament del Llevant, aliança islamista en la qual hi ha inclosa l’exfilial siriana d’Al-Qaida, que Moscou i Damasc consideren terrorista.