VA SORTIR DE LA PISTA

Un avió es parteix en tres trossos a l'aterrar a Istanbul

Un mort i almenys 157 ferits per l'impacte brutal i posterior incendi

sabiha-gkenda-stanbul---zmir-seferini-yapan-uak-pistten-km-durum-bu / periodico

1
Es llegeix en minuts

Un avió de passatgers que feia el trajecte d’Esmirna a Istanbul s’ha sortit aquest dimecres de la pista a l’aterrar a l’aeroport de Sabiha Gökçen a Istanbul i s’ha trencat en tres trossos, a més de registrar-se un incendi menor, informa la cadena turca NTV.

Segons va aclarir el ministre de Comunicació turc, Mehmet Cahit Turan, l’espectacular accident es va produir després d’un aterratge difícil i ha causat almenys un mort i unes altres 157 persones ferides, que havien sigut traslladades a diversos hospitals de la zona. 

Els treballs de rescat han treballat durant hores després de l’accident per treure ferits, algun d’ells greus, de sota de l’aparell sinistrat, assenyala la NTV.

L’avió, de la companyia comercial Pegasus, que s’havia enlairat d’Esmirna i portava a bord 177 persones, sis d’elles tripulants, va derrapar a la pista i es va trencar al sortir de l’asfalt, assenyala NTV.

En uns vídeos difosos per la cadena pot veure’s un incendi de petites dimensions que va ser apagat pels bombers. També s’aprecia com diversos passatgers abandonen l’avió pels buits al fuselatge causats al partir-se l’aparell.

avion de pasajeros se parte al aterrizar en estambul turquia sin causar victimas / periodico

La cabina del pilot apareix completament separada de la resta de l’aeronau.

Els equips de salvament van arribar ràpidament per evacuar els passatgers que no podien sortir pel seu propi peu i van tenir dificultats per accedir a la cabina i rescatar els dos pilots, que es troben en estat greu, indica la NTV.

Segons l’oficina del governador, l’avió va derrapar i va acabar precipitant-se per un terraplè de 30 metres, cosa que va provocar la seva ruptura.

Els experts analitzen les possibles causes de l’accident, en una jornada de copioses pluges, però sense forts vents.

Notícies relacionades

L’aeroport de Sabiha Gökçen, el menor dels dos d’Istanbul i que es troba en la part asiàtica de la ciutat, ha quedat tancat a la major part del trànsit aeri.

Tots els vols de sortida han sigut cancel·lats i els d’arribada pateixen retards o han sigut derivats al pròxim aeroport d’Istanbul en la part europea, que funciona amb normalitat.