VEDAT AL GIHADISME

Johnson endurirà els permisos per a condemnats per terrorisme

Sudesh Amman, que va matar una persona i en va ferir dues més, va instar la seva nòvia a decapitar els seus pares

zentauroepp52026300 london  united kingdom   29 01 2020   british prime minister200130200622

zentauroepp52026300 london united kingdom 29 01 2020 british prime minister200130200622 / WILL OLIVER

1
Es llegeix en minuts

El primer ministre britànic, Boris Johnson, establirà normes més estrictes per alliberar les persones condemnades per delictes de terrorisme després que un atacant islamista matés una persona i en ferís dues més amb una arma punxant dies després que fos posat en llibertat a la meitat de la seva condemna a la presó.

Sudesh Amman, que va ser empresonat el 2018 per possessió de documents terroristes i difusió de publicacions terroristes, va ser assassinat a trets per la policia diumenge després que s’enfrontés als ciutadans amb un ganivet robat de 10 polzades (25 cm) en un freqüentat carrer de Londres.

Notícies relacionades

Amman havia elogiat prèviament el grup militant de l’Estat Islàmic, va compartir una revista en línia d’Al-Qaeda i va encoratjar la seva nòvia a decapitar els seus pares.

Johnson va dir que el Govern anunciaria canvis fonamentals en el sistema per tractar amb els condemnats per delictes de terrorisme. «Aquestes mesures es basaran en les accions que ja hem implementat», va dir el seu ministre de l’Interior, Priti Patel. Ella va dir que hi hauria legislació per posar fi a l’alliberament anticipat de la presó dels delinqüents contra el terrorisme. «És correcte que aquestes persones es mantinguin rere les reixes», va dir Patel.