La Unió Europea arria la bandera del Regne Unit

Boris Johnson es dirigirà al país una hora abans de la sortida oficial de la UE

zentauroepp52069034 brexit200131202247

zentauroepp52069034 brexit200131202247 / OLIVIER HOSLET

1
Es llegeix en minuts
SILVIA MARTÍNEZ / BEGOÑA ARCE

Les autoritats de la Unió Europea han arriat aquest divendres, hores abans que a mitjanit es consumeixi el ’brexit’, la bandera del Regne Unit de les seves institucions, on onejava al costat dels 27 estats membres que romandran a la UE.

[Segueixi aquí tota l’actualitat del ‘brexit’ en directe]

Aquest ha sigut fins ara el moment de més simbolisme a la capital comunitària, quatre hores abans que el Regne Unit surti oficialment de la Unió a les 00.00 hora de Brussel·les (23.00 GMT).  Amb la retirada i les banderes d’aquest país posa el fermall simbòlic a 47 anys de permanència britànica a la UE. Una d’aquestes ensenyes es traslladarà a la Casa de la Història Europea de Brussel·les.

A Londres, mentrestant, s’espera que arribi el moment que la meitat dels britànics es temien i que l’altra meitat anhelava, va arribar a les 11 de la nit a Londres, les 12 a Brussel·les. El Regne Unit surt oficialment de la Unió Europea després de més de tres anys de doloroses disputes.

brexit / periodico

Triomf de Johnson

Notícies relacionades

Els euroescèptics més radicals han guanyat la batalla i un dels seus principals líders a la campanya del ‘brexit’ ha sigut Boris Johnson. La sortida del Regne Unit de la UE és un triomf personal i polític per a l’actual primer ministre, que ha rebut el suport d’una majoria aclaparadora i que té les mans lliures per governar al seu aire.

Johnson es dirigirà al país una hora abans, a les 11 de la nit a Brussel·les, les 10 al Regne Unit. La seva idea és evitar qualsevol triomfalisme per ressaltar el moment històric. El missatge des de la residència oficial de Downing Street vol ser esperançador davant la incertesa d’aquest pas.