ULTRADRETA A ITÀLIA

Facebook retira el vídeo de Salvini intimidant una família tunisiana

El líder de la Lliga, en plena campanya electoral, va preguntar a un noi de Tunísia si traficava amb droga

zentauroepp51988647 leader of italy s far right league  lega  party  matteo salv200127202712

zentauroepp51988647 leader of italy s far right league lega party matteo salv200127202712 / MIGUEL MEDINA

1
Es llegeix en minuts

Facebook ha retirat el vídeo en el qual el líder ultradretà italiàMatteo Salvini, intimida una família de tunisians al trucar a l’intèrfon de casa seva i preguntar si es dedicaven a traficar amb drogues, cosa que li ha valgut nombroses crítiques.

L’advocada  activista Cathy La Torre, que va assistir aquesta família de Bolonya (nord), ha informat que la xarxa social ha esborrat de la seva plataforma aquest «vídeo de la vergonya».

Va assenyalar que aquesta és «la primera d’una llarga sèrie de victòries» per les quals es batrà, ja que el vídeo «ha devastat la vida» del jove que Salvini acusava de traficar i, per això, pensen iniciar accions legals en contra seu.

Els fets van tenir lloc fa una setmana, la nit del 21 de gener, en plena campanya electoral per a les regionals a l’Emília-Romanya.

Salvini, acompanyat per periodistes i seguidors i instigat per una veïna, va anar a un barri perifèric de Bolonya per cridar a l’intèrfon d’una família de tunisians per preguntar si es dedicaven al mercadeig.

Entre rialles

El líder de la Lliga, entre rialles, pregunta a la veu que respon des de l’intèrfon si és d’aquesta família: «¿Vostè viu al primer pis? ¿Pot deixar-me entrar, sisplau? Perquè m’han informat d’alguna cosa greu i voldria que vostè ho desmenteixi, m’han dit que vostè ven part de la droga que es distribueix al barri», inquireix.

En concret acusava un dels fills de la família, de 17 anys, qui més tard, al costat de l’advocada La Torre, va negar que es dediqués a això i va expressar el seu temor de ser marginat després de la difusió del vídeo de Salvini, per la qual cosa va demanar públicament la seva eliminació.

El polític ha sigut molt criticat a Itàlia per aquests fets, tot i que ha afirmat que no se’n penedeix, i ha suscitat les protestes de les autoritats de Tunísia.

Notícies relacionades

L’ambaixador d’aquest país a Itàlia, Moez Sinaoui, va lamentar aquesta «deplorable provocació comesa de forma il·lícita» per divulgar «sense respecte» el domicili privat d’una família tunisiana.

Salvini ha protagonitzat una campanya electoral molt forta a l’Emília-Romanya, ja que anhelava aconseguir aquest bastió «vermell» governat per l’esquerra en els últims 70 anys, una cosa que no s’ha produït i la regió seguirà en mans del Partit Demòcrata.

Temes:

Facebook Itàlia