CONTROVÈRSIA A LA MONARQUIA BRITÀNICA

Les víctimes d'Epstein exigeixen al príncep Andreu que col·labori

El duc de York va tenir connexions amb el multimilionari nord-americà, ja mort i acusat d'abusar sexualment de menors

andres

andres

2
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

Dues advocades nord-americanes que representen algunes de les víctimes de la xarxa de tràfic de dones i pederàstia del desaparegut Jeffrey Epstein han demanat al príncep Andreu, que doni la cara i parli amb els investigadors del cas. La nova petició es produeix després que el fiscal del districte de Nova York, Geoffry Bernan, declarés que el duc de York havia mantingut fins al moment una «cooperació zero». 

L’FBI no ha rebut cap resposta de l’equip legal del fill d’Isabel II a les peticions de celebrar una entrevista, malgrat haver-l’hi requerit en diverses ocasions.

Lloc en evidència

L’advocada Lisa Bloom, que representa cinc de les presumptes víctimes d’Epstein, demana que el príncep Andreu «compleixi el seu deure» i està «contenta» que el fiscal hagi explicat públicament quina és la situació. «Ha provat de posar en evidència el príncep Andreu, que fa una declaració i de portes endins està fent una cosa molt diferent. Les víctimes d’Epstein, que represento, estan furioses i frustrades». Bloom considera que, si el duc «no va fer realment res dolent, va en el seu propi benefici anar i parlar amb l’FBI, en el moment que cregui convenient i explicar el que sap. Potser pot ajudar altres persones a fer justícia».  

Per la seva part la també advocada americana, Gloria Allred, ha enviat una carta al príncep Andreu instant-lo a cooperar, sense que tampoc hagi rebut una resposta, una cosa «inacceptable».  

Buscant còmplices

El fiscal Bernan va explicar dilluns a la nit que, tot i que normalment no comenta si els testimonis estan cooperant o no, en aquest cas volia fer una excepció, perquè el príncep Andreu havia deixat clar públicament el seu desig de col·laborar amb els investigadors. Bernan, que havia convocat la premsa davant la vivenda del bilionari ja desaparegut, es referia al que va dir el príncep en la devastadora entrevista a la BBC, el mes de novembre passat.

Llavors va afirmar estar disposat a col·laborar amb els representants de la llei, sota certes condicions. La realitat és que està donant el silenci per resposta. «El districte Sud de Nova York i l’FBI han contactat amb els advocats del príncep Andreu, i els han demanat una entrevista. En el dia d’avui el príncep Andreu ha proporcionat cooperació zero», va remarcar Bernan. El fiscal va afegir, que estan buscant possibles «còmplices», perquè «Jeffrey Epstein no va poder haver fet el que va fer sense ajuda».  

Silenci insostenible

Notícies relacionades

El príncep Andreu manté no haver vist mai res estrany o sospitós a les mansions que el seu amic tenia pel món i que ell va freqüentar assíduament durant anys. Vivendes en les quals hi havia un tràfec constant de noies molt joves, alguna d’elles menors d’edat. Virginia Giufrre afirma que el bilionari la va portar a Londres el 2001, quan tenia 17 anys, i la va forçar a mantenir relacions sexuals amb el príncep, una cosa que aquest nega.

El príncep Andreu ha sigut retirat de totes les funcions oficials com a membre de la família reial, però la crisi continua oberta. El Palau de Buckingham guarda silenci, en una situació cada vegada més insostenible.