Decisió arriscada

Les pizzes, hamburgueses i patates fregides tornen a les escoles per ordre de Trump

Des que va arribar a la Casa Blanca, el gener del 2017, Trump ha relaxat els estàndards sobre nutrició de les escoles

pizza eeuu

pizza eeuu / TIZIANA FABI (AFP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les pizzes, les hamburgueses i les patates fregides tornaran a servir-se als menjadors de les escoles dels Estats Units per ordre del president nord-americà, Donald Trump, que avui ha acabat amb els estàndards nutricionals que va impulsar l’exprimera dama Michelle Obama.

Trump, a més, va prendre aquesta decisió en l’aniversari de Michelle, que durant els seus vuit anys a la Casa Blanca va prendre diverses mesures per acabar amb el problema de l’obesitat infantil.

Les noves regles permetran a les escoles reduir la quantitat de fruita i verdura que ha d’incloure el menú escolar i els facilitarà oferir més pizzes, hamburgueses i patates fregides. A més, les escoles podran disminuir la varietat dels aliments frescos que es donen als estudiants.

La normativa es va donar a conèixer divendres per una agència del Departament d’Agricultura dels EUA que té la responsabilitat de dissenyar els àpats que alimenten gairebé 30 milions d’estudiants a 99.000 escoles.

«Les escoles i els districtes escolars continuen dient-nos que encara es malbaraten massa aliments i que es necessita més flexibilitat per proporcionar als estudiants menjar nutritiu i apetitós. Els hem escoltat i ens hem posat a treballar», va dir el secretari d’Agricultura, Sony Perdue, en un comunicat.

Les noves regles van ser rebutjades per grups preocupats per la nutrició dels nens com l’Associació per a una Amèrica més Saludable, que presideix Michelle Obama de forma honorífica.

En un comunicat, la directora, Nancy E. Roman, va afirmar que la normativa és «un pas en la direcció equivocada» i va considerar que, «posant la política a un costat, la ciència ha demostrat que s’ha d’incrementar el consum de fruites i vegetals» pel seu efecte favorable en la salut, especialment per als menors.

Mentrestant, altres grups, com el Consell Nacional de la Patata, van celebrar la nova normativa.

El Consell Nacional de la Patata, un grup de pressió per potenciar el consum d’aquest aliment, va assegurar a Twitter que aquest producte conté les quantitats de proteïnes, fibres i carbohidrats que «els nens en edat escolar necessiten per tenir èxit en les seves escoles».

Notícies relacionades

Des que va arribar a la Casa Blanca, el gener de 2017, Trump ha relaxat els estàndards sobre nutrició de les escoles.

Per exemple, el 2019, el Departament d’Agricultura va suavitzar unes regles que obliguen les escoles a tenir disponible llet desnatada per a aquells alumnes que la sol·licitessin.