PRESIDENCIALS

Trump fica Soleimani en campanya i li diu «fill de puta»

En un míting a Milwaukee, el president afirma que el general assassinat pels EUA era el «terrorista número u del món»

trump / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president dels EUA, Donald Trump, està utilitzant la mort del general iranià Qasem Soleimani com a tema de la seva campanya per la reelecció. En un míting a Milwaukee aquest dimarts (matinada de dimecres a Espanya), Trump va defensar una vegada més l’assassinat del comandant de les forces Al-Quds de la Guàrdia Revolucionària, considerat el segon home més poderós de l’Iran per darrere de l’aiatol·là Ali Khamenei, en un atac d’un dron dels EUA a l’aeroport de Bagdad el 3 de gener.

Trump va dedicar gran part de la seva intervenció a l’escalada del conflicte amb l’Iran i va acusar Soleimani de ser el «terrorista número u del món». Així mateix, va censurar les crítiques que li han dedicat els demòcrates «malgrat que aquest monstre està darrere de milers i milers de morts», va afegir.

Notícies relacionades

«Va ser el rei de les bombes de carretera. Grans percentatges de gent no té cames ni braços ara per culpa d’aquest fill de puta», va insistir el president nord-americà, atiant sense contemplacions la crisi amb Teheran.

Trump ja va justificar dies enrere l’atac contra Soleimani a l’assegurar que suposava una «imminent» amenaça contra la seguretat de les tropes i ciutadans dels EUA i va arribar a afirmar que entre els seus objectius hi havia «quatre ambaixades» nord-americanes. No obstant, el secretari de Defensa, Mark Esper, va admetre més tard que no havia vist cap «prova» concreta d’aquests plans.