Conflictes armats

Síria repel·leix un atac aeri israelià contra una base amb presència iraniana

Les defenses aèries sirianes van contrarestar els míssils llançats des d'avions d'Israel destinats a atacar les instal·lacions militars denominades T4 ubicada a la província d'Homs

siria-soldados-base-militar

siria-soldados-base-militar

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Exèrcit sirià va repel·lir dimarts a la nit un atac d’avions israelians que van llançar diversos míssils contra la base aèria T4, situada en una zona desèrtica de la província central d’Homs, va informar l’agència de notícies estatal SANA.

L’agència va afegir que les defenses aèries sirianes van abatre la majoria dels míssils llançats. Com és habitual en aquests casos, SANA no va oferir més detalls sobre possibles danys o víctimes.

Conflicte a l’Orient Mitjà

Israel sol bombardejar objectius de les forces governamentals sirianes i dels seus aliats, milícies xiïtes libaneses o iranianes, i causa baixes entre les seves files. La T4 és utilitzada no només per les tropes de Damasc sinó també per forces iranianes.

Notícies relacionades

Aquest és el primer atac que es produeix en sòl sirià des de l’esclat de l’actual crisi entre l’Iran i els Estats Units a l’Orient Mitjà, després que Washington matés en un bombardeig selectiu a Bagdad el comandant iranià Qasem Soleimani el 3 de gener.

Soleimani tenia un paper destacat a Síria, on supervisava els homes de Teheran que lluiten al costat del president Bashar al-Assad i també els milicians del grup xiïta libanès Hezbollah, gran enemic d’Israel amb el qual va lliurar una guerra el 2006.

Temes:

Síria Israel