Mor una jove xinesa que només es va alimentar d'arròs durant cinc anys

Wu Huayan tenia 24 anys, pesava 21 quilos i es gastava 0,26 euros al dia en menjar per estalviar per al seu germà malalt

wu hayan

wu hayan

1
Es llegeix en minuts

La seva imatge va fer la volta al món el mes d’octubre passat. Wu Huayan tenia 24 anys, pesava 21 quilos i feia 1,35. Durant cinc anys anys es va gastar dos iuans (0,26 euros) al dia i es va alimentar únicament d’arròs blanc i xili per estalviar i i pagar-li el tractament al seu germà malalt. Tots dos no tenien pares.

La jove va morir dilluns passat en un hospital de Guizhou i la seva mort ha commocionat la Xina. El cas ha posat de manifest amb tota la seva crueltat les desigualtats en el gegant asiàtic.

Wu Huayan, òrfena, havia ingressat l’octubre passat a l’hospital afligida d’una malnutrició severa. Un metge va diagnosticar que necessitava una operació quirúrgica perquè el seu cor estava danyat. La premsa va donar a conèixer la seva història, juntament amb les fotografies del seu cos raquític. En una col·lecta es van recollir més d’un milió de iuans (130.000 euros).

Notícies relacionades

Wu tenia dues feines i estudiava a la universitat. Tot i que rebia, a més, una pensió estatal de 300 iuans, ho destinava pràcticament tot al tractament del seu germà.  Una dieta sostinguda només a base d’arròs li va causar a més de la malnutrició pèrdua de cabells, insomni, brunzits a l’oïda i problemes cardíacs.

La seva mort ha provocat ara la còlera dels internautes, que es pregunten per què aquesta suma no va ser suficient per salvar Wu i el seu germà malalt. De la quantitat recollida, la noia només havia rebut el mes de novembre 20.000 iuans de la part de Fundació d’Ajuda i Caritat xinesa per als nens (CCAFC), l’organisme de caritatiu que va organitzar la col·lecta.

Temes:

Xina